2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Szocialista utcanévtáblákkal várják Putyint

2017. augusztus 28., hétfő 10:31, frissítve: hétfő 12:20

A Momentum Mozgalom akciócsoportjai hajnalban a főváros több pontján is átragasztották az utcanévtáblákat, és visszaállították a kommunista rendszer régi utcaneveit.

Így ha csak ideiglenesen és nem hivatalosan is, újra van Budapesten Dimitrov, Élmunkás, Sztálin, Felszabadulás és Marx tér, a Király utca ismét Majakovszkij, az Erzsébet és a Teréz körút pedig Lenin nevét viseli. Az akciócsapatok egyik tagja a 24.hunak azt mondta, egész napos akciósorozatuknak ez csak az első állomása.

„Mi emlékszünk arra, hogy volt már egyszer orosz befolyás Magyarországon, és egy időutazás keretében erre kívántunk emlékezni azzal, hogy átragasztottuk az utcatáblákat szerte a városban. A nap folyamán folytatjuk a szórólapozást, amelyet reggel megkezdtünk. Nem felejtettük el Kádár és Brezsnyev jó viszonyát, és ez a szórólapon is visszaköszön. Több fontos közlekedési csomóponton a Momentum aktivistái terjesztik ezeket a szórólapokat, és emlékeztetnek mindenkit arra, hogy nem lenne jó, hogy ha ismét Oroszország karjaiba sodródnánk” – vázolta Hajnal Miklós, a párt szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!