2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Orbán: Megkérdeztem a betegeket, hogy előre engednek, és előre engedtek

Hír TV

2018. június 25., hétfő 17:19, frissítve: hétfő 19:34

Nem szólította miniszterelnök úrnak Orbán Viktort, elvették a szót Tordai Bencétől a Parlamentben. A kormányfőt az azonnali kérdések órájában kérdezhette az ellenzék, kitértek az nemrégiben tett kórházi látogatására, valamint felemlegették Orbán Viktornak a felcsúti kisvasutat.

Orbán Viktor nemrégiben történt orvosi látogatását felemlegetve kérte számon a Jobbik frakcióvezetője az egészségügy állapotát a miniszterelnökön az Országgyűlésben. A hírről beszámoló Index szerint többen halkan méltatlankodtak, de senki nem mondta a testőrei és a kórházigazgató kíséretében megjelent kormányfőnek, hogy nem mehet előre.

„Bejárta a sajtót, hogy nemrégiben bent járt egy egészségügyi szakrendelésén, de ahelyett, hogy kivárta volna a sorát, beelőzte a sort. Sőt, kiküldték azt, aki az ön orvosánál bent volt ön előtt” – fogalmazott Gyöngyösi Márton az azonnali kérdések órájában hétfőn.

Orbán Viktor válaszában elismerte, hogy beelőzte a sort a szakrendelésen, de azzal mentegetőzött, hogy előre engedte a többi beteg. „Köszönöm képviselőtársam érdeklődését a személyes állapotom iránt. A kis történetben, amit felidézett, és amelyet persze hazug módon mondott el, mindjárt ki is igazítom. Két dolog következik: az első, hogy csak akkor veszek igénybe VIP ellátást, hogyha feltétlenül szükséges, én azokba a kórházakba, azokhoz az orvosokhoz járok, ahova az összes többi magyar ember jár, pontosan tudom, mi ott a helyzet. Amiről nem mond igazat, az az, hogy a történethez hozzátartozik, hogy a várakozókat megkérdeztem, hogy előre engednek-e, és utána előre engedtek, így előre mentem” – reagálta a miniszterelnök.

A szocialisták részéről Harangozó Tamás a tervezett 5 milliós miniszteri fizetésekről kérdezte a miniszterelnököt, valamint a vasúti fejlesztéseket hiányolta. „Tudta-e, hogy miközben ön a felcsúti kisvasút meghosszabbításával bíbelődik, és reméljük egyszer el fog érni Parndorfig is, hogy mindenki boldog legyen a falúban, addig a Pécs–Budapest vasútvonalon a menetidő mára meghaladja az 5 órát is” – fogalmazott Harangozó.

„Jól értettem, hogy Bécs–Budapestet mondott? Bécs–Budapest vasútvonalán most utaztam nem olyan rég. Az nem 5 óra, önt becsapták. Rossz vonatra szállt, legközelebb ellenőrizze a menetjegyet. Esetleg oda-vissza, az előfordulhat.” – Orbán Viktor válaszában félreértette, hogy melyik városról beszélt képviselőtársa, majd hazugságnak nevezte, hogy 5 millió forintot fognak keresni miniszterei.

A párbeszédes Tordai Bence felszólalása újra rövid közjátékot hozott, az ülés levezető elnöke szerint nem adta meg a tiszteletet a miniszterelnöknek. Az uniós források elvesztéséről kérdezett miniszterelnök válaszában azon élcelődött, hogy a Párbeszéd-frakció csak egy MSZP-s taggal jöhetett létre.

„Hogy a jó kedvet növeljem, még arra a furcsaságra is felhívnám a figyelmet, hogy ezt a kérdést írásban egyébként Burány Sándor aláírásával, MSZP-s levélpapíron nyújtották be. Gratulálok” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ha az MSZP-s politikus, Burány Sándor nem ült volna be a Párbeszéd frakcióba, most Tordai Bence se kérdezhette volna Orbán Viktort.

Tekintse meg az azonnali kérdések óráját:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!