2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Mengyi csak az alamizsna, felsőbb körökben keresnék a felelősöket

2016. augusztus 18., csütörtök 17:07, frissítve: csütörtök 17:49

Az ellenzék a politikai felső vezetés felelősségét vizsgálná a Voldemort-ügyben. A Fidesz frakcióvezetője viszont továbbra is úgy gondolja, hogy visszaéltek Mengyi Roland nevével.

Sorra álltak ki az ellenzéki pártok a Legfőbb Ügyészség döntését követően.

„Az első olyan lépés, ami arra utal, mintha jogállamban élnénk. De ez még kevés. Mengyi Roland esetében ugyanis egyértelműen kiderült, hogy mi van a színfalak mögött, hogy működik az a korrupt rendszer, amelyet a Fidesz felépített és amelyet leplezni próbál. Azt gondoljuk, hogy ennek a rendszernek az egészét fel kell tárni” – jelentette ki Barnabás Richárd, a PM elnökségi tagja.

A Demokratikus Koalíció részletes vizsgálatot követel. „Polt Péter ügyészsége ebben a dologban vagy aprólékos és pontos nyomozást folytat és minden apró részletet föltár, függetlenül attól, hogy mely párthoz, kiről van szó, ha pedig ezt nem, akkor továbbra is azt kell mondanunk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel európai fórumokhoz fogunk fordulni” – ígérte Niedermüller Péter DK-alelnök.

Az MSZP nem elégedett a döntéssel. „Most úgy tűnik, hogy megvan a kishal. Mi azt szeretnénk, hogy keressék tovább, és az egész hálózatot, amit mi emögött sejtünk, göngyölítsék föl” – közölte Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja.

Az Együtt elnöke felsőbb körökben keresné a felelősöket. „Azt is ki kellene vizsgálni, hogy Balog miniszternek, Tállai államtitkárnak, illetve Csepreghy Nándornak milyen felelőssége van személyesen ebben a bűncselekmény-sorozatban. Ki kell vizsgálni, hogy ki volt az, aki politikai érdekből kiszivárogtatott információt, ki volt az közülük, aki politikai ellenérdekeltségből, politikai riválisával szemben használta ezeket az információkat. Teljesen egyértelmű, hogy valaki visszaparancsolta a tettenérésből az ügyészséget, illetve a NAV-ot” – vélekedett Szigetvári Viktor.

A Jobbik a miniszterelnököt kéri számon. „Orbán Viktornak ezért személyes felelősséget kell vállalnia, és Orbán Viktornak ebben a helyzetben nem lehet más kötelessége, mint hogy Rogán Antalt is, Mengyi Rolandot is és a hasonló helyzetbe keveredett fideszes politikusokat visszahívja haladéktalanul a tisztségéből” – mondta Voner János Jobbik-alelnök.

Az LMP nem éri be Mengyi Rolanddal. „Az amit ma az ügyészség tett, az csak alamizsna a sajtó és az ellenzék számára, reméljük, hogy a sorban a következő például Farkas Flórián lesz” – emelte ki Gál József, a párt szóvivője.

A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor továbbra is kitart álláspontja mellett. „Fenntartom azt az álláspontomat, hogy Mengyi Roland nevével visszaéltek, és az ő érdeke is az, és az egész magyar parlamentnek ez az érdeke, hogy egy ilyen ügyben a tényállást minél szélesebb körben lehessen tisztázni” – fogalmazott Kósa Lajos.

A parlament szeptemberben dönthet leghamarabb Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!