2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Kancellári rendszerrel javítanának a kórházak pénzügyi helyzetén

,

2016. június 8., szerda 08:45, frissítve: szerda 18:50

Megszűnik a kórházak gazdálkodási önállósága, jogilag pedig beolvadnak a tervezett kancelláriákba, ha a kormány az egészségügyi államtitkárság által javasolt változatot fogadja el mai ülésén – írja a Magyar Idők.

Ez esetben a kancelláriák hatásköre a legszélesebb lenne, még bizonyos szakmai kérdésekben is dönthetnének. Az állam az egyetemekhez hasonló kancellári rendszerrel javítana az intézmények pénzügyi helyzetén. A kormányközeli lap szerint nyolc-tíz intézmény tartozna egy kancellárhoz. A tervek szerint 2017-től felálló rendszertől tízmilliárd forintos megtakarítást vár a kormány az egészségügyben.

„Ugye ezt kórháza is válogatja, hiszen vannak vidéken is nagyon nagy, szuper kórházak, és vannak nagyon kis, városi kórházak is, arányosan próbáljuk meg ezt elosztani, ezt a terhet. Nyilvánvalóan lesz olyan kancellár, akihez adott esetben több intézmény is tartozhat, nyilván itt egy optimumot igyekszünk beállítani, kis kórházakat nem kell külön, hanem segítségére lehet egy kancellár is több intézménynek adott esetben” – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!