2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Vona inkább Toroczkait ültetné maga mellé

2016. április 22., péntek 20:35, frissítve: szombat 08:19

Polgármestereket ültetne jelenlegi alelnökei helyére Vona Gábor. A Jobbik elnöke Ásotthalom polgármesterét, Toroczkai Lászlót is meggyőzné a szerepvállalásról. A Jobbik vidéki radikálisai zúgolódnak, elfogadhatatlannak tartják a pártelnöki vétót.

Vona Gábor pártelnök Novák Előddel, Apáti Istvánnal és Szávay Istvánnal szerdán közölte, hogy megvétózza az indulásukat, amennyiben ismét jelöltetik magukat alelnöknek.

„– Novák Elődnek a korábbi magánakciói hozzájárultak ahhoz, hogy kiszorítsa őt az alelnöki posztról?
– Olyan emberekkel szeretnék együtt dolgozni a következő elnökségben, akik 2018-ban a kormányra jutásunk szempontjából legtöbbet tudnak tenni ezért a közösségért. És én azt gondolom, hogy azok, akiket meg fogok nevezni, többet tudnak tenni érte, mint Novák Előd.”

A pártelnök jövő péntekre ígéri jelöltjei megnevezését. Most csak annyit árult el, hogy településvezetőket szeretne az elnökségben látni. Janiczak Dávid Ózd és Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere el is fogadja a felkérést, indulnak az alelnökségért. Az egykori vármegyés Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, aki egyelőre nem is tagja a pártnak, még tárgyal Vona Gáborral.

Közben a holokauszttagadásért a közelmúltban jogerősen elítélt Ágoston Tibor, debreceni Jobbik-frakcióvezető a Facebookon állt ki Novák mellett. A kirúgásra ítélt alelnököt nemcsak megtartaná az elnökségben, hanem egyenesen a párt élén látná. A bejegyzés csak egyetlen napig volt látható a politikus honlapján, péntek délutánra azt már törölte és interjút sem adott.

Novák Előd helyzetét egyébként bonyolítja, hogy a felesége a párt frakcióvezető-helyettese.

„Ez a mi sajátos helyzetünkre tekintettel egy ilyen sajnálatos dupla csavar a történetemben, illetve az övében. Bízom benne, hogy azért mégis, ez valahogy rendeződni tud, és az ő energiáit és az ő vonzerejét is nemcsak én fogom élvezni a jövőben, hanem a Jobbik is” – fogalmazott csütörtökön Novák Előd.

Dúró Dóra kilátásba helyezte, hogy a képviselőségen kívül minden pozíciójáról lemond a pártban, ha Vona Gábor él a vétójával. Álláspontjáról azonban csak férje beszélt, ő nem nyilatkozik.





@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!