2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

A Jobbik állt a tüntetés élére

2015. október 25., vasárnap 16:00, frissítve: vasárnap 17:57

Kisajátította a Szabadság téri szovjet emlékmű elleni tüntetést a Jobbik. A sarlót és a kalapácsot eredetileg civilek akarták eltávolítani, de a kezdeményezéshez csatlakozott Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke is. A rendőrök végül megakadályozták a rongálást.

„Nagyon ideje lenne, hogy eltávolítsák a sarló és kalapácsot a Szabadság térről” – mondta Pongrátz András, 1956-os szabadságharcos.

A demonstráció civil kezdeményezésnek indult, de a tüntetés élére Novák Előd, a Jobbik alelnöke állt. „Eltávolítjuk azokat az önkényuralmi, elvileg tiltott önkényuralmi jelképeket a Szabadság téri szovjet emlékműről, ami normális esetben a hatóságok dolga lenne. Én több mint tíz éve tettem feljelentést a büntető törvénykönyvbe ütköző közterületi, nagy nyilvánosság előtti ábrázolás miatt, azonban sajnos itt maradhatott a mai napig, sőt felújították ezt a propagandisztikus kommunista emlékművet” – mondta Novák Előd.

A tüntetők között volt Budaházy György is, de ő úgy döntött, rongálás miatt nem kockáztatja meg az előállítást. „Én nem veszek részt rongálásban, bár egyetértek vele, de mivel törvénytelen a rongálás, én már ezért visszakerülhetnék a börtönbe, sajnos még mindig folyik ellenem ez az úgynevezett terrorizmusper” – mondta.

A Kossuth térről a Szabadság térre érkezve már rendőrsorfal fogadta a tüntetőket. A Jobbik alelnöke megpróbálta átszakítani a sorfalat  vésővel és kalapáccsal a kezében, de a rendőrök megakadályozták. A demonstrálók elvonultak, de azt ígérik, nem adják fel, és egy meg nem hirdetett időpontban visszatérnek, hogy eltávolítsák a jelképeket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!