2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Vona: Hová tart a magyar közélet?

,

2016. szeptember 22., csütörtök 21:20, frissítve: péntek 16:12

Spéder Zoltán után Simicska Lajosra és Vona Gáborra vadásznak olasz lesifotósok magyar megbízásra. A paparazzokat a Jobbik elnökének kisfia szúrta ki. A lebukás nem tántorította el őket, néhány órával később Veszprémben bukkantak fel, a miniszterelnök egykori barátjának háza közelében.

Rendkívüli hírként tálalta a Jobbik elnöke a Facebook-on, hogy olasz lesifotósokat küldtek rá. Az egyik paparazzót Vona Gábor kisfia szúrta ki az iskola előtt. Az iskolarendőr is észrevette, el is indult a kocsi felé, mire a lesifotós menekülni kezdett, de nagy igyekezetében zsákutcába hajtott.

Fotó: facebook

Vona Gábor utolérte a külföldi férfit, aki feltett kezekkel szállt ki az autóból. Olasz fotóriporternek mondta magát, aki egy olasz ügynökségnek dolgozik, de magyar megbízásból. Volt egy társa is, aki a bokrokban bújt meg.

A Jobbik elnökét ugyanaz az ismert olasz lesifotós követte, aki néhány hónapja a kormánykörökben kegyvesztetté vált Spéder Zoltán nyomába eredt. A fotókat a milliárdos üzletember lejáratására használta fel a kormánypárti média, a fényképeket bemutatta az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a Habony Árpádhoz kötődő internetes portál is.

Vona Gábor a Reggeli Járatban

Adás:
2016. szeptember 23., péntek 5.50

„Mint kiderült ez az Andrea Belmonte nevű olasz paparazzo ugyanaz a személy, aki nemrégiben Juhász Péter és Spéder Zoltán ellen is kutakodott. És ugye akkor nagyjából kiderült, hogy itt a Fidesz-média megrendelésére próbált egy ilyen karaktergyilkos anyagot összeállítani. Most az én esetemben, még egyszer mondom, országgyűlési képviselőről van szó, tehát talán az eset egy picit más jogi kategóriába is esik. Másrészről pedig azt gondolom, föl kell vetnünk végre azt a kérdést, a választási iroda előtt történtek, vagy akár a megzsarolt újságíró esete után is, sőt a mostani esetek után is hogy hová tart a magyar közélet” – vélte Vona.

 

Vona Gábor valószínűnek tartja, hogy a lesifotósokat Habony és társai küldték rá. A Facebook-on azt üzente a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójának, hogy ezúttal elszúrta a dolgot, mert egy országgyűlési képviselő megfigyelése bűncselekmény.

A teljes (telefonos) beszélgetés Vona Gáborral a Hír TV Magyarország élőben című műsorában:

„Büntetőjogi értelemben a zaklatást kifejezetten csak akkor lehet megállapítani, ha ez a tevékenység, ez a magánéletbe történő indokolatlan beavatkozás, ez tartóssá válik, többszörösen ismétlődik, akkor van joga és lehetősége akár országgyűlési képviselő az illető, akár nem, hogy megfelelő helyen feljelentést tegyen, és akkor, ha ennek a feltételrendszerei fennállnak, még egy büntetőeljárás nyomozását is el lehet indítani” – hívta fel rá a figyelmet Magyar György ügyvéd.

Vona Gábor nem közszereplő akkor, amikor gyermekét viszi iskolába - mondta az ügyvéd. Ilyenkor egy politikusról is csak a hozzájárulásával lehet fényképet készíteni - tette hozzá Magyar György.

Az olasz fotósok Budapestről Veszprémbe hajtottak, ahol Simicska Lajos házának környékén bukkantak fel. Ezt fényképekkel igazolta az üzletember tulajdonában lévő Magyar Nemzet.

Ugyanazzal az autóval érkeztek Veszprémbe, mint amivel Vonát is követték
Ugyanazzal az autóval érkeztek Veszprémbe, mint amivel Vonát is követték

A lap azt írta, hogy a nagyvállalkozót és családtagjait már múlt héten is zaklatták paparazzok. Simicska Lajos és Orbán Viktort évtizedekig szoros barátság fűzte össze, amelynek az üzletember tavaly februárban nyilvánosan vetett véget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!