2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Volner: Simicskának igaza volt, ezek tényleg g**ik

2016. szeptember 30., péntek 11:55, frissítve: szombat 14:43

Volner János csütörtökön a Hír TV Magyarország élőben című műsorában dobta le újra a Simicska Lajos által elhíresült G-bombát, ezzel igazat adva az üzletember kormányról alkotott véleményének.

Szerda éjjel volt a találkozó egy, a vállalkozó által biztonságosnak vélt helyen – kezdte beszámolóját Volner. Az egyeztetés közös ismerősön keresztül zajlott, mivel az üzletembernek állítása szerint olyan információi voltak, melyeket csak személyesen, megfelelő körülmények között, bizalmasan szeretne megosztani a politikussal.

Volner János szerint ez a bizonyos találkozót kérő vállalkozó mindenki számára ismert a sajtóból, gyakran megjelenik a nyilvánosság előtt, és egyértelműen kormányközeli – ennél többet azonban nem volt hajlandó elárulni kilétéről.

Megfelelő körülménynek az számított, ha a képviselő egyedül megy el a találkozóra, és semmilyen formában nem készít felvételeket a beszélgetésről – a vállalkozó arra is megkérte a politikust, hogy távolítsa el a telefonjából az akkumulátort.

Arra a kérdésre, hogy mégis miért nem készített felvételt, Volner annyit mondott: „mi, politikusok nagyon sokszor folytatunk olyan beszélgetéseket, ahol az egyik fél nagyon fél attól, hogy következménye lesz annak, ha kiszivárog, hogy információval szolgál”.

„Kinyírnak, ha nem hagyom ott a Jobbikot”

Mint azt korábban a Hír TV is megírta, Volner János közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy köztudottan Fidesz közeli vállalkozó megkereste, és azt mondta neki, vagy kilép a Jobbikból vagy tönkreteszik.

„Indul a gőzhenger, és kinyírnak.”

Felidézte: abban az esetben, ha a párthűséget választja, akkor „a Tállai András fideszes képviselő által vezetett NAV a volt cégeimmel kapcsolatban büntetőeljárást kezdeményez ellenem, és rövidesen majd a Nemzeti Nyomozó Iroda kihallgatószobájában találom magam. És azon se lepődjek meg, ha egy ismert nagyvállalkozóval – nem Simicska Lajos – folytatott beszélgetésemről készült felvétel is kikerül majd rólam, amely szintén segít a kinyírásomban.”

E felvételen egyébként az egész országot érintő gazdasági ügyekről és üzletekről tárgyalt Volner egy ismert vállalkozóval, arról azonban, hogy ki ez a személy, nem nyilatkozott.

Ezek tényleg g**ik

Bár az esetet jogászok vizsgálják, a jobbikos politikus nem tud az igazságszolgáltatáshoz fordulni, hiszen nincsen tárgyi bizonyítéka annak, hogy a beszélgetés megtörtént, ha pedig így indíttat eljárást, őt vádolhatják meg hamis tanúzással.

„Meg kell nézni, mi fog történni velem a jövő héten. Ha tényleg elkezdődik a NAV-os eljárás, akkor bebizonyosodik, hogy az Orbán-kormány kézzel vezérli az igazságszolgáltatást, és ez a kézzel vezérelt igazságszolgáltatás ha akar, elejt egy ügyet, ha akar, megcsinálja az ügyet, és bárkire bármit ráhúz” – jelentette ki.

„Én nem szoktam durván fogalmazni, de Simicska Lajosnak igaza volt: ezek tényleg g**ik.”

A g**i-gate

Tavaly februárban „lelkiismereti okokból” benyújtották a lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetői. A legtöbb a médiumoknál dolgozó újságírót meglepte a vezetők döntése. Egyes források szerint a „lelkiismereti okok” mellett az is hozzájárulhatott a döntésükhöz, hogy Simicska egy korábbi nyilatkozatában „totális médiaháborút” hirdetett, amiért a kormány rendelete szerint több reklámadót kellett fizetniük a magyar cégeknek.

Simicska Lajost „k****ra meglepetésként érte” vezetőinek felmondása, és tőle szokatlanul nyilatkozatcunamiba kezdett. Ekkor sikerült a 24.hunak elkapnia a nagyvállalkozót, akinek azt mondta:

– Bayer Zsoltra ön azt mondta, hogy g**i. Mondjon már egy jelzőt Orbán Viktorra is.

Az is g**i.

Orbán is?

Az Orbán Viktor is g**i. Az is g**i. Azt is leírhatja.

A G-napot követően Simicska ismét eltűnt az újságírók szeme elől, Volner Jánost azonban talán csak most érte utol a kijelentés szele: igazat adva Simicskának, ő is leg**izte a kormányt.

Nincs probléma azzal, ha egy politikust megfigyelnek

 

A Jobbik frakcióvezetője beszélt arról is, hogy a kormány mostanában hadjáratot folytat a pártja ellen.

Néhány nappal ezelőtt Vona Gábor jelezte, hogy lesifotósok követik, megfigyelik őt, az így készült felvételek pedig többnyire kormányközeli lapokban, portálokon jelennek meg. A pártelnök a Volner-ügyre úgy reagált: ha az olaszokkal végzett megfigyelésekbe belebuktak, most a frakcióvezetőjét akarják ellene fordítani.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként csütörtökön azt mondta, hogy nincs probléma azzal, ha egy politikust lefotóznak, a Vonáról készült fényképek ügyében pedig nincs miért vizsgálódni, hiszen a politikusok közszereplők, ezért hozzá tartozik a létükhöz, hogy fotózzák őket.

Volner János elmondta azt is, hogy ha el is kezdődnek a beígért nyomozások ellene, akkor sem találhatnak semmit. „Az én vállalkozásaim sosem indultak közbeszerzésen, nem kaptak állami támogatást és nem úgy működtek, mint egy fideszes haver cége” – mondta el a frakcióvezető. Szerinte „gusztustalan”, hogy rá akarják venni arra, hogy elárulja a Jobbikot és Vona Gábort.

A teljes beszélgetés Volner Jánossal:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!