2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Figyelmeztetést adott ki veszettség miatt a Magyar Állatorvosi Kamara + videó

Egyre több a veszett állat - erre figyelmeztet a Magyar Állatorvosi Kamara. A betegség a vadon élő-, és a háziállatokra, de az emberekre is veszélyt jelent. A legnagyobb baj Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében van, de országszerte is ajánlott a védőoltások beadatása.

  • Figyelmeztetést adott ki veszettség miatt a Magyar Állatorvosi Kamara + videó

Terjed a veszettség - figyelmeztetést adott ki a Magyar Állatorvosi Kamara. Ebben az időszakban nagyobb figyelmet kell fordítani a házi kedvencek védőoltására, ugyanis a vírus nemcsak az állatokra, hanem az emberekre is nagyon veszélyes.

,,Kötelező beoltani minden kutyát, a macskát nem kötelező, de jó lenne. Különösen azokat a macskákat, amik kijárók, csak ezeket nagyon nehéz ellenőrizni. A megoldás, a megelőzés, tehát az évente kötelező veszettség elleni védőoltás. A helyzet az, hogy most honnan, miért lángolt ez fel. Hát azért, mert ugye keletről, tehát Ukrajnából, Romániából tudnak bejönni, hát ugye az Ukrán helyzet most az nagyon nehéz, tehát onnan tudnak bejönni a veszett állatok" 

- mondta el stábunknak Dr. Hargitay András állatorvos.

Az embert legtöbbször a kutya vagy a macska fertőzheti meg, de a veszettség tehéntejjel is terjedhet, ha egy veszett állat megharapja a tehenet - tette hozzá az állatorvos.

A veszett róka nem fél az embertől, keresi az ember társaságát, hagyja magát megközelíteni, esetleg megsimogatni. Az ilyen tünetek figyelmeztetnek arra, hogy kerülni kell az állatot.

Borítókép: illusztráció, fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hétfőtől több vonat megy a Balatonhoz

Hétfőtől több vonat megy a Balatonhoz

A MÁV-Start a vakáció előtt már egy hónappal, május 13-tól az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, "ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai hozzáférését, fejlődését" - tudatta a vasúttársaság az MTI-vel vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!