2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

Varjuval szárnyal a Jobbik

Pilhál György, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikája.

  • Varjuval szárnyal a Jobbik

Bár az elmúlt napok kétségkívül Karácsony Gergelyről szóltak, egy másik miniszterelnök-jelölt, Jakab Péter sem akart lemaradni az idvezülten vigyorgó főpolgármester mögött. A Jobbik frontembere egy hűségesküvel felérő Facebook-bejegyzésben jelezte, demagógiáért nem jár a szomszédba, és akut gerincproblémái sem zavarják munkásságában. „Győztes csapaton ne változtass! – írta a kevély vezér. – Varju László 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú választókörzetében, és azóta is hiteles, kitartó és alázatos munkával látja el az itt élők képviseletét. A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varju Lászlót támogatjuk […]. Szabadságot és jólétet minden magyarnak!” Hogy az újpesti lakosok – itt van a 11. körzet – miként vélekednek a higanymozgású Varju munkásságáról, abba nem mennék bele. (A momentumos Déri Tibor polgármesternek biztosan tetszik, nyilván emiatt aszfaltoztatta fel a Varju-iroda előtti 12 méteres útszakaszt. Csak azt.)

 

A Jakab-vallomás még Schiffer Andrást is klaviatúra elé ültette: „Az egy dolog, hogy 01g-koalíció, egy lista, egy jelölt, előválasztás és adott esetben közös kormányzás – írta az expolitikus. – Na de hogy még ezen a körön belül is a Jobbik Varju László mögé áll be, ez tényleg mindent visz.”

Szerintem is. Schiffer látlelete egyébként remekül klappol az exjobbikos Volner János diagnoszta néhány héttel ezelőtt közzétett felismeréséhez: „A baloldalban végbélkúpként oldódnak fel jelenleg azok a jobbikosok, akik egykor a nemzeti oldal képviseletét hirdették, s most a baloldal szekerét tolják teljes erővel.”

Jövőre megtudjuk, hová.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Diákok vesztették életüket egy buszbalesetben

Balesetet szenvedett egy iskolabusz az indonéziai Jáva szigetén, a szerencsétlenségben legkevesebb 11-en meghaltak, köztük kilenc középiskolás diák - jelentették be helyi hatóságok vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!