2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Válaszadás helyett gyűlölködik az MSZP

Embernek is hitvány bohóc - így minősítette Korózs Lajos szocialista politikus Horváth László Fideszes országgyűlési képviselőt, akit Orbán Viktor miniszterelnök a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárása és megoldása érdekében miniszterelnöki biztossá nevezett ki. A Heves megyei kisvárosban már most feszült a hangulat. A romák továbbra is elutasítják a kormány kártérítési javaslatát.

  • Válaszadás helyett gyűlölködik az MSZP

"Odaküldi ezt a nyomorult Horváth Lászlót, bohócnak" - 

így minősítette a szocialisták politikus kormánypárti képviselőtársát, akit a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzetek feltárása és megoldása érdekében miniszterelnöki biztossá nevezett ki Orbán Viktor.

Amit híradónk a gyöngyöspatai ügyről kérdezte az MSZP-s politikust, válaszadás helyett gyűlölködésbe kezdett és arról beszélt, mennyire undorodik a Fidesztől. Bár ezt a véleményt sugallata a Jobbik frissen megválasztott elnöke is.

Gyöngyöspatán már feszült a hangulat a roma lakosok között, hétfőn még spontán tüntetést is szerveztek a művelődési ház előtt.

A bíróság szerint a település oktatási intézményében 62 roma diákot szegregáltak ezért a tankerületet és az önkormányzatot 100 millió forint kártérítésre kötelezte.

Mivel a település nem tudja kifizetni a nagy összegű kártérítés ezért a kormány azzal a javaslattal állt elő, hogy pénz helyett többletoktatással kártérítené az érintett diákokat, ám a helyi romáknak ebből nem kérnek.

Horváth László hétfőn egyeztetett a helyi roma vezetőkkel, ám a csaknem fél óráig tartó tárgyalás a romák szerint eredménytelenül zárult.

Agresszivitás is volt, a gyerekeket pénzért engedték be a WC-re, szaporodtak a verekedések, az agresszió is benne volt ebben a dologban.

Erről már a gyöngyöspatai iskolába járó magyar gyerekek szülei beszéltek Bayer Zsolt dokumentumfilmjében. Állításuk szerint a gyerekeket többször bántalmazták roma társaik az iskolában, de a tanítási időn kívül is. - ám a magyar gyerekeket senki sem kártalanítja az átélt sérelmek miatt - tették hozzá.

A térség Fideszes országgyűlési képviselője szerint a mostani ügynek is komoly lenyomata van az iskolában. Erről egy tanár beszélt a miniszterelnöki megbízottnak.

Ő azt az esetet mesélte le, hogy amikor bemegy órára a pad tetején áll egy cigány tanuló majd azt mondja a tanárnak, hogy idefigyelj, most majd én mondom meg, hogy mi lesz itt. Én nem fogok itt tanulni semmit, nem kell tanulnom semmit, egyébként meg megkapom én is a kártérítést, ami sokkal több lesz, mint a te fizetésed

- mondta el telefonba Horváth László a Hír TV-nek.

A gyöngyöspatai iskolában történt szegregáció vizsgálatát a Soros Györgyhöz köthető Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezte. A helyi romák korábban azt mondták híradóknak, hogy ők közvetlenül Soros György segítségét várják, és ha nem kapják meg a pénzt akkor további lépéseket tesznek.

Böröcz: a Fidesz-KDNP támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért

Gyöngyöspatai tanárverések: nyomozás indulhat a helyi romagyerekek ügyében

Mi Hazánk: A gyöngyöspatai szülőket is felelősségre kellene vonni

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!