2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tovább mélyülhet a tagállamok közötti szakadék

2017. március 27., hétfő 08:28, frissítve: hétfő 09:38

Tovább nőhet a szakadék egy kétsebességes Európa centrumországai és perifériára szorult államai között – a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint.

Balczó Zoltán a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta, nem érti az uniós tagországok vezetőit, a korábban kritizált intézkedéseket most mindenki aláírta. A kétsebességes Európa szerint a tagállamok egy része szorosabbra fogná uniós integrációját, a kevésbé integrált országok szava viszont kevesebbet érne.

„A kétsebességes Európában azért az is meghúzódik, a gondolata mögött, hogy az a szakadék, amely nem csökkent, sőt nőtt az elmúlt évtizedben az úgynevezett centrumországok és a periféria között, az továbbra is nőni fog. Eddig arról beszélt Jean-Claude Junker, hogy a reformnak öt lehetséges iránya van, és majd szeptemberben, kellő vita után ő egy újabb beszédet fog tartani, amelyben a Bizottság álláspontját közli. Ehhez képest, ebben a dokumentumban, valóban ez az egyetlen konkrét dokumentum, és meglepett, hogy ez a kétsebességes Európa gondolata itt megjelent” – fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.

Tekintse meg a teljes beszélgetést Balczó Zoltánnal:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!