2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Több ellenzéki jelölt is egy civil szervezet színeiben indul

Több, közös ellenzéki polgármester-jelölt is egy civil szervezet színeiben indul majd az őszi választáson. Az ellenzéki pártok politikusai úgy vélték, mindegy milyen formában jön létre az összefogás, a cél az, hogy a Fidesszel szemben mindenhol egy jelölt álljon.

  • Több ellenzéki jelölt is egy civil szervezet színeiben indul

Egerben valósult meg március elején először a teljes ellenzéki összefogás az őszi önkormányzati választásra. A közös polgármester-jelölt a jobbikos Mirkóczki Ádám lett, aki mögé beállt a teljes baloldali ellenzék is. Mirkóczki egy civil szervezet, az Egységben a Városért Egyesület színeiben indul majd. Komlón is ez a forgatókönyv valósult meg: a baranyai város polgármester- jelöltje is egy szervezet, a Komló Összeköt színeiben méretteti meg magát. De Szombathelyen is egy egyesület színeiben indul a baloldal közös jelöltje.

A Demokrata Képviselők Közösségének elnöke szerint mindegy milyen formában valósul meg az együttműködés, csak az a fontos, hogy a Fidesszel szemben mindenhol egy kihívó induljon az őszi választásokon. „Ennek rengeteg formája lehet, minden településen, minden városban más-és más viszonyok vannak, nem lehet ezt uniformizálni, meg fogjuk találni szerintem a lehető legoptimálisabb megoldást” – mondta Varga Zoltán.

A legutóbbi kongresszusán az LMP elfogadta, hogy a területi szervezetei dönthessenek arról, hogy kikkel és hogyan akarnak együttműködni. „Elképzelhető, hogy lesznek ilyen formák is, de én biztos vagyok abban, hogy nagyon sokszínű formában fogunk indulni az önkormányzati választáson” – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese, Schmuck Erzsébet.

A Mi Hazánk Mozgalom azonban továbbra is visszautasítja az együttműködés minden formáját. „Hogyha a kérdés arra irányult, hogy a különböző lokálpatrióta egyesületek, vagy helyi civil szervezetek álcája mögé elbújó balliberális tömböt támogatnánk-e, akkor természetesen arra is az a válaszunk, hogy nem” – így Apáti István független országgyűlési képviselő.

Az ellenzék Orosházán és Siófokon is közös polgármester-jelöltet indít. Újpesten viszont pár hét után visszalépett az ellenzék közös jelöltje, Szalma Botond.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!