2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Belföld

Támogatja a budapesti Fidesz a Jobbik-Konzervatívok által javasolt vizsgálóbizottság felállítását + videó

A Lánchíd felújítása a magyar közpénzből megvalósított beruházások állatorvosi lovának esete - véli a mi Hazánk főpolgármester-jelöltje. Pénteken Karácsony Gergely jobbikos kihívója szólította fel a főpolgármestert, hogy állítson fel vizsgálóbizottságot, mert a Lánchíd felújítását belengi a korrupció szele.

  • Támogatja a budapesti Fidesz a Jobbik-Konzervatívok által javasolt vizsgálóbizottság felállítását + videó

"Felszólítom tehát Karácsony Gergelyt, hogy állítson fel vizsgáló bizottságot! A Lánchidat - a főváros és a nemzet egységének szimbólumát - egyfajta korrupció gyanúja lengi körül" - így nyilatkozott korábban Brenner Koloman, a Jobbik Konzervatívok főpolgármester-jelöltje.

Az a kérdés is sokakban felmerült, hogy van-e összefüggés az A-Híd Zrt-nél tartott házkutatás és a Lánchíd egyre dráguló felújítása között.

„Ugye a legfelső szinten ebben a vállalkozói láncolatban áll a fővállalkozó és a döntéshozó. Ők az úgynevezett fehérgalléros elkövetők, akik megállapodnak kartellszabályokkal egymással a visszaosztásról és minden egyéb feltételről, ami máris egy közpénzelvonást jelent. És ahogy megyünk lefelé a vállalkozói láncolatban, eljutunk a legvégére, a számlagyárosok, köztörvényes bűnözők világába, ahol a végén már csak strómanok vannak, akik általában eltűnnek"

- ezt pedig már Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje mondta a korrupciógyanús ügy kapcsán.

Karácsony Gergely a Lánchíd tavalyi átadásán még azzal dicsekedett, hogy Magyarország újkori történetének legbonyolultabb és legösszetettebb beruházása valósult meg. „Ha valaki tud olyan beruházást Magyarországon, ami határidőre elkészült, és abból a pénzből készült el, amit szántak erre, az tegye fel a kezét!" 

Azóta viszont kiderült, hogy a felújítást végző A-Híd Zrt. meglehetősen furcsa körülmények között nyerte el azt a közbeszerzési eljáráson - számolt be a Magyar Nemzet, emlékeztetve, hogy a cégnél tavaly év végén tartott házkutatást a NAV.

"Azt kérdezzük Karácsony Gergelytől, hogy véletlen-e, hogy az a cég érintett a számlagyáros botrányban, amelyért kardoskodott, hogy felújíthassa a Lánchídat. Azt kérdezzük Karácsony Gergelytől, véletlen-e az, hogy öt milliárddal többe került a felújítás, és kisebb műszaki tartalommal végezték el. Azt kérdezzük, hogy véletlen-e, hogy a hatvanszorosára emelt előleg, az pont nagyjából lefedezi azt az összeget, amennyivel többe került a Lánchíd felújítása" - így tette fel a kérdéseit a budapesti Fidesz frakcióvezetője.

Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy a felújítás nem került többe, mint amennyiről Tarlós István megállapodott a kivitelezővel. Wintermantel Zsolt azonban kiemelte azt is, hogy jelentősen csökkentett műszaki tartalommal végződött a felújítás, mivel az végül nem érintette a Váralagutat és a Széchenyi István teret sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!