2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Semjén ismét bezárt boltokat látna vasárnap

2016. augusztus 19., péntek 08:50, frissítve: péntek 20:24

Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt. A Jobbik szerint csak figyelemelterelésről van szó.

A KDNP elnöke a Magyar Időknek adott interjújában azt mondta: az elmúlt évben beigazolódott, hogy a szabad vasárnappal jól jártak a munkavállalók, a kormány pedig azért állt el attól, hogy a kérdésben népszavazás legyen, mert az egy időben lett volna a kvótareferendummal, amelynek sikerét nem akarták kockára tenni.

Semjén Zsolt az október 2-ai voksolásról szólva azt mondta: Szent István országa soha nem lehet kalifátus.

Elterelés?

A Jobbik szerint a kormány a korrupciós botrányokról akarja elterelni a figyelmet a vasárnapi boltzár visszaállításának lehetőségével. Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: az ötletelésből úgy tűnik, hogy a kormánypártoknak továbbra sincs egységes álláspontjuk a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

„Én nem gondolom, hogy azok után, hogy a népszavazást okafogyottá téve visszaállították a vasárnapi nyitva tartást ezt a témát újra napirendre kellene venni. Sem a bolti alkalmazottakkal, sem pedig a magyar társadalommal nem lehet így játszani, ahogy azt a Fidesz kormány teszi, egy határozott álláspont kellene ezzel kapcsolatban és egy jól kidolgozott elképzelés, ami úgy látszik, hogy nincs meg a kormánynál csak ötletelgetnek, illetve próbálják más témákról elterelni a figyelmet ezzel a kérdéssel” – mondta a Hír TV-ben Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!