2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Semjén: Frászt! – cáfolják a kihátrálást

2017. március 21., kedd 09:14, frissítve: kedd 14:03

Lázár János és Semjén Zsolt is határozottan cáfolta azt a lapértesülést, hogy a kormánypártok kitáncolnak az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló törvényjavaslatból.

Kósa Lajos szerint a tervezet nem állná ki az alkotmányosság próbáját és elismerte, hogy a szöveg több helyen módosításra szorul. A Fidesz frakcióvezetője szerint olyan változtatásokra van szükség, amelyek kiküszöbölik az előterjesztéssel kapcsolatban felmerülő esetleges veszélyeket.

„A Heineken teljesen jogosan, a saját kereskedelmi politikájából következően vette magára ezt a szabályzást, itt két ügy csúszik így egymásra. Mi azt gondoljuk a tiltott önkényuralmi jelképeket nem szabad kereskedelmi célra használni Magyarországon, egy. Kettő: van egy másik brand vita, az nem is Magyarországon zajlik, hanem Romániában, de úgy gondoljuk, hogy nekünk minden magyar brand védelmében ki kell állni, akkor hogyha egyébként valaki a piaci erőfölényével visszaélve akarja kiszorítani a piacról, függetlenül attól, hogy ez a nyilvánvalóan magyar brand egyébként Magyarországon állítódik elő, Szlovákiában, Lengyelországban vagy éppen Romániában” – fogalmazott Kósa Lajos.

Semjén Zsolt arra az ATV azon kérdésre, hogy a kormánypártok kihátrálnak-e a törvényjavaslat mögül annyit mondott: „frászt”.

A parlament egyébként még hétfő este lezavarta a lex Heineken általános vitáját. Itt Lázár János ismertette a kormányálláspontot. >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!