2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Semjén állítja, nem követett el bűncselekményt

2017. május 24., szerda 10:49, frissítve: szerda 13:48

Nem követett el közokirat-hamisítást – ezt a választ adta Semjén Zsolt Varju Lászlónak, aki írásban kérdezte arról, hogyan tudta úgy aláírni és benyújtani a lex CEU kivételes eljárását kezdeményező javaslatot, ha a keltezés idejében éppen Iránban volt.

A miniszterelnök-helyettes válaszában megismételte: Budapesten írta alá a javaslatot, és sem ő, sem más nem követett el bűncselekményt.

Május elején Lattmann Tamás nemzetközi jogász hívta fel a figyelmet arra, hogy Semjén Zsolt akár közokirat-hamisítást is elkövethetett, mivel a dokumentum benyújtásakor nem volt Budapesten. A Miniszterelnökség szerint csak annyi történt, hogy a március végén aláírt javaslatra a benyújtás dátumát írták rá.

„Az okirat érvényességével kapcsolatos kérdéseket egyáltalán nem válaszolta meg ez a dolog. Maga az aláíró beismerte, hogy nem stimmel az aláírás időpontja a dátumhoz képest. Egy okirat esetében a keltezés, aminek az a célja és funkciója, hogy igazolja az adott okirat keletkezésének az időpontját, ebben a helyzetben nem teljesült, tehát úgy gondolom, hogy semmilyen módon nem változott semmi az eredeti felvetésemhez képest. Az Alkotmánybíróságnál próbálom meg, én személy szerint, emiatt a tény miatt elérni, hogy az Alkotmánybíróság is belássa, hogy muszáj, hogy ezt a törvényt ennek eredményeképpen érvénytelennek tekintsék” – fogalmazott a nemzetközi jogász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!