2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Belföld

Saját kollégái támadják a Kossuth-díjas művészt

Részegen hívta Jordán Tamás Balázs Pétert, hogy elmondja ne legyen igazgató.

  • Saját kollégái támadják a Kossuth-díjas művészt

A közismert s méltán kedvelt színészről talán kevesen tudják, hogy az első olyan művész volt a szakmájából, aki nyíltan vállalta a jobboldali, konzervatív értékrendet, amelyben hisz. Emiatt páratlan támadás indult ellene, amikor megpályázta és meg is nyerte a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztját. Később a Vígszínház igazgatói állásáért is elindult, de azt az újabb támadások miatt feladta.

Az utóbbi öt évben egy halálos betegséggel is meg kellett küzdenie.

1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és csodálatos pályát futott be – vallotta a színművész a műsorban.
Olyan eseményeknek lehettem részese, amelyeket mások talán csak elbeszélésekből ismernek. Ilyen volt a Képzelt riport vagy az István, a király – fejtette ki. 

A műsorban elhangzott, hogy a Gyurcsány-kormány idejében, a budapesti véleménymegmondó emberek ellenében nevezték ki egy vidéki színház élére, ami akkor példa nélküli volt. 

Andor Éva felemlítette Balázs Péternek, hogy ekkor, a pályázata kapcsán kezdték el támadni olyan emberek, akiket már nagyon régóta ismert, például Ascher Tamás és Hegedüs D. Géza is sajtótájékoztatót tartott ellene. 

A riporter kérdésére, hogy megkeresték-e személyesen ezek a régi ismerősök, a művész elmondta, hogy általában nem, a véleményüket csak a nagy nyilvánosság előtt hangoztatták. 

Egyedül Jordán Tamás hívott fel Pécsről, de úgy be volt rúgva, hogy nem lehetett érteni, hogy miről beszél, de hát ilyen előfordul… Egy a lényeg, nem akarták engedni azt, hogy Szolnokon ne liberális színházvezetés legyen. Nem az volt a fontos, hogy a színházban mi legyen, hanem hogy a vezetés legyen az, amit ők akarnak. Azt akarták, hogy „a mi kutyánk kölyke” legyen. Hogy jön ahhoz egy Balázs Péter, hogy egy színházat igazgasson…

– fejtette ki a támadás okait a színművész. 

A műsort teljes terjedelmében ITT nézhetik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!