2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A Népszava újságírója emlékművet állítana a szemkilövető rendőröknek

Ha a 2006-ban megsérült tüntetők szobrot kapnak, minimum ott kell állnia mellette a szolgálatteljesítés közben megsérült rendőrök emlékművének is - erről írt a Népszava újságírója.

  • A Népszava újságírója emlékművet állítana a szemkilövető rendőröknek

A máig emlékezetes, 2006-os gyurcsányi rendőrterrorban a fél szemére megvakított Nagy László, valamint a brutális hatalmi fellépés többi áldozatának emlékére állítana egy maga tervezte szobrot Szilágyi Ákos, aki most aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy az emlékmű megvalósulhasson - írja a Magyar Nemzet.

Az évről évre megrendezett Nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvény ötletgazdája, szervezője úgy fogalmazott, a szobrot a Dohány utca torkolatában állítanák fel, ott, ahol az egyik áldozat szemét gumilövedékkel lőtték ki a rendőrök a 2006-os utcai forrongások idején.

A Népszavában megjelent vélemény írója szerint felháborító, hogy a különös kegyetlenséggel fellépő rendőrök áldozatai emlékművet kapnának, míg a rendőrterrorban aktívan résztvevő egyenruhások nem. Emlékezhetünk,

2006-ban a Gyurcsány-kormány ellen tüntetőkre fejmagasságban lövöldöztek, kardlapoztak, a tömegre lovasrohammal támadtak a rendőrök. Nekik emelne emlékművet Batka Zoltán.

Batka Zoltán szerint ráadásul a magyar rendőrökre rátámadókkal együtt megsérült tüntetőket hőssé avatta az Orbán-kormány, közöttük eddig több mint háromszázmillió forint kártérítést osztott ki, a megsérült rendőrök ellenben egy vasat sem kaptak a helytállásukért, ami az újságíró szerint agyrém - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Mert rendőrök is megsérültek a 2006-os őszi összecsapásokban, igaz, egynek sem lőtték ki a szemét, egyet sem fogtak el, szállítottak a Magyar Rádió épületének udvarára, hogy ott válogatott kínzásokban részesítsék őket. Egyetlen rendőrre sem vadásztak a budapesti éjszakában, hajtottak ki szórakozóhelyekről, sörözőkből és vertek véresre gumibottal, ahogy a kórházi ellátásnál egyiküket sem őrizte valaki, hogy utána azonnal kifaggassa vagy őrizetbe vegye, fogdába vigye.

Arról sem ír a szerző, hogy miként hagyták magukra a vidékről a Szabadság térre vezényelt közrendőröket saját felsőbb vezetőik, hogy alkalmatlan eszközökkel küldték őket utcára, és arról sem, hogy az akkori rendőri vezetők és az állomány egy része hogyan hátráltatta a véres események kivizsgálását, a rendőri erőszak elkövetőinek bíróság elé állítását. Azt is nagyvonalúan elhallgatja, hogy az akkori rendőri vezetők és még sokan mások a balliberális városvezetéstől kitüntetésben részesültek. 

A Magyar Nemzet cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!