2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Reakciók Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédére + videó

Megszorítások, fizetések elvétele, nyugdíjak csonkítása, foglalkoztatottság bezuhanása, ezek voltak Gyurcsány Ferenc kormányzásának a velejárói – emlékeztetett a Mandiner főszerkesztő-helyettese reagálva a DK elnökének évértékelőjére.

  • Reakciók Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédére + videó

Gyurcsány Ferenc állítása szerint sok pozitív eredményt értek el, azonban voltak hibák. Ezeket elismerik, de szerinte a kormányban nem hibák, hanem bűnök vannak. Akkor se működünk együtt azokkal akik valakik szerint másfél évtizede követtek el hibákat, van aki a bűnt választja mert nem tudja elnézni az egykori hibákat?, tette fel a kérdést a DK elnök. A Mandiner főszerkesztő-helyettese szerint azért érdemes megemlékezni a 15 évvel ezelőtti úgynevezett hibákról is. 

Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese így látta Gyurcsány Ferenc évértékelőjét.

"Akkor válságos időkben neki miniszterelnökként kellett beszélnie és egészen más következményei voltak azoknak a válságoknak. Megszorítások, fizetések elvétele, nyugdíjak csonkítása, foglalkoztatás bezuhanása. Most ilyen tapasztalatai nincsenek a magyar embereknek - ja és ne is beszéljünk a deviza hitelekről - tehát igencsak mi azért emlékezzünk meg a 15 év előtti hibákról. A bukott kormányfő évértékelőben hangsúlyozta a kegyelmi ügyből fakadó botrányt is. Szerinte a miniszterelnök a becstelenség első számú felelőse." Kacsoh Dániel hozzátette:  "Gyurcsány Ferenc beszédében megfenyegette a történelmi egyházakat és felidézte, hogy kormányzása idején több milliárdos kárt okozott az egyházi intézményeknek."

Megadja Gábor, eszmetörténész: "Csak hibácskákat követtek el tehát az ő felelősségük az azért megkérdőjelezhető, ők nem vállalták a felelősséget abban amiben közvetlenül felelősséggel tartoztak, itt meg mindenki vállalta aki közvetetten tartozott felelősséggel az is. Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy ádáz politikai küzdelem zajlik az országban, sőt történelmi értelemben is szemben állnak a kormánnyal."

Szamosi Tímea, publicista: "Pici, apró zászlóra ott felhívnám a figyelmét a 12 kis csillagra az Európai Unió zászlaján ugye Szűz Mária koronájának a 12 csillaga merthogy az Európai Uniót is a kereszténység szellemiségének a jegyében hozták létre. Nem hiába mondta az egyik alapító atya, hogy az Európai Unió vagy keresztény lesz vagy nem lesz ő most ebbe szállt bele páros lábbal."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: Magyar Mozgókép Fesztivál + videó

Svenk: Magyar Mozgókép Fesztivál + videó

A Svenk adásában a magyar hazai filmes élet legnagyobb mustrájáról, a Magyar Mozgókép Fesztiválról is szó lesz. De Selmeczi György zeneszerző is elmondta nekünk, hogy mit gondol a 70-es, 80-as évek magyar filmjeiről, és miért hálás, hogy ezekben részt vehetett.
Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Nagyon kell figyelni mit is lép a francia elnök mostanában. Macron ugyanis már a békekötés időszakára készül. Erről beszélt Boros Imre és Bogár László a Global Extra című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!