2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

„Ráléptünk a kormány tyúkszemére, ezért támadnak”

2017. január 20., péntek 17:35, frissítve: péntek 19:36

Cáfolja az olimpiaellenes aláírásgyűjtést indító Momentum Mozgalom elnöke, hogy a civil szervezet mögött balliberális politikusok állnának. A civil szervezet csütörtökön indított népszavazási kezdeményezését már az első napon tízezer ember írta alá. A Momentum Mozgalomnak 30 nap alatt kell legalább 138 ezer aláírást összegyűjteni a fővárosban ahhoz, hogy népszavazást írjanak ki a 2024-es budapesti olimpiáról.

Folyamatosan érkeztek az emberek a Móricz Zsigmond körtéren az aláírásgyűjtő standhoz. A Momentum Mozgalom csütörtökön indította olimpiaellenes kampányát, egy nap alatt tízezer aláírást gyűjtöttek össze. A főpolgármester viszont nem írja majd alá az ívet, mert szerinte a világversennyel Budapest csak nyerne.

„Budapestről kevésbé tudják elvinni a pénzeket, akkor Budapesten sokkal több olyan beruházás megvalósul, ami csak sokkal később vagy egyáltalán nem valósult volna meg, és ezek itt maradnak a városban. Tehát, aki Budapestet szereti, az nem írja alá ezt az ívet” – mondta Tarlós István.

A kormánypárti sajtó viszont ellentámadást indított. Szerintük Gyurcsány Ferenchez is köthető, balliberális politikusok állnak az olimpiaellenes mozgalom mögött.

„Mi ezeknek a vádaknak vagy híreszteléseknek nagyon örülünk, mert ez azt jelenti, hogy egy nap alatt több száz nagyon lelkes, szenvedélyes fiatalnak sikerült rálépni a kormány tyúkszemére, és minden létező kormánypárti sajtó most betámadt minket. Senki nem áll mögöttünk. Mi másfél-két éve önmagunk erejéből, tudásából és tőkéjéből szervezzük ezt a mozgalmat, ezt mutatjuk most meg az embereknek, ezt láthatják az utcán, az interneten, senki nem áll mögöttünk” – mondta Fekete-Győr András.

A Gyurcsány-párt szóvivője is tagadta a kapcsolatot. „Az, hogy most a fideszes sajtó minek nevez valamit, azt én inkább nem kommentálnám. Ez egy civil kezdeményezés, és nyilván nagyon sok budapesti óhaját igyekeznek kifejezni azzal, hogy aláírást gyűjtenek, hogy Budapestnek nem kell olimpiát rendeznie. A Demokratikus Koalíció ezzel egyetért” – mondta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

A magyar viccpárt is egyetért a népszavazási kezdeményezéssel, ezért adományokból februárban plakátkampányt indítanak. Felhívásukra már az első napon hétmillió forint érkezett.

„Én is tudom, hogy vannak fontos érvek is az olimpia mellett, mint például azok a halaszthatatlan infrastrukturális beruházások, mint a Margit híd és a Petőfi híd összekötése egy vasúti híddal, vagy például az 1-es metró meghosszabbítása a Mexikói úttól a Mexikói út túloldaláig, de úgy gondoljuk, hogy ha ennyi pénzt elköltenek ezekre a dolgokra, akkor soha nem fog megépülni se a felcsúti űrállomás, se az a gombfocistadion, amit nagyon szeretnénk” – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

A 2024-es olimpiai pályázat ellenzői közé egy kétszeres paralimpiai bajnok is beállt. Pásztory Dóra a világeseményt kísérő korrupciótól tart és az átláthatóságot hiányolja. >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!