2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Pásztory: Az olimpia „gigantikus lopási projekt”

,

2017. január 20., péntek 11:00, frissítve: péntek 12:03

Hazug vezetők, csalás és lopás – a legkisebb üzlettől a legnagyobbig. Ezért nem támogatja a 2024-es olimpiai pályázatot az egyik kétszeres paralimpiai bajnok.

Pásztory Dóra Wmn.hu-n azt írja: ha nem átlátható minden egyes forint, amit a világversenyre költenek, akkor az nem más, mint egy gigantikus lopási projekt.

Az úszónő úgy fogalmaz: nem vagyok olimpiaellenes, de a korrupció, hazugság, társadalmi egyenlőtlenség és önkényuralmi hatalomgyakorlás ellen viszont minden porcikám tiltakozik

A Dagály úszóaréna építése 2015 februárjában
A Dagály úszóaréna építése 2015 februárjában
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

A vizes vb a jó a példa

Az idei vizes vb jól mutatja, hogy miért nem szabad Magyarországon olimpiát rendezni – ezt már az LMP szóvivője hangoztatta a Hír TV-ben. A párt szerint a világverseny költségei a tervezett négyszeresére nőttek, a megrendeléseket pedig kormányközeli vállalkozók nyerték meg. Gál József szerint hasonló lesz a forgatókönyv, ha Budapest kapja a 2024-es olimpia rendezését. Bővebben>>>

Mindeközben megkezdődött az aláírásgyűjtés a budapesti olimpia ellen. A Momentum Mozgalomnak egy hónap alatt legalább 138 ezer érvényes szignót kell összegyűjtenie, hogy népszavazást írjanak ki a fővárosban a 2024-es olimpia visszavonásáról. Kezdeményezésüket több ellenzéki párt is támogatja.

Kilépő-papír

Nem így a József Tudásközpont vezetője.

Antall Péter egy zárt Facebook-csoportban azt üzente: mindenki kilépő papírját aláírja, aki olimpiaellenes, és ezt nyilvánosan felvállalja. Közölte, hogy véleménye persze mindenkinek lehet, de kéri, hogy a munkatársai nyilvánosan ne mondják el, mit gondolnak az ügyről, mert ezzel szerinte ártanak az intézménynek.

Kiderült az is, mint arról mi is hírt adtunk: hogy egyes projektek akkor is megvalósulnak, ha nem kapjuk meg az olimpia rendezésének jogát. A 15 hektáros Duna-parti telken, amit az állam egy kft. megvásárlásával szerzett meg így is úgy is stadion épül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!