2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:30

Belföld

Portik épp Dominikán nyaralt az alvilág pénztárosával?

Portik Tamás együtt nyaralt az alvilág akkori pénztárosával, a Kisbandiként emlegetett Lakatos Andrással a 90-es évek második felében Dominikán. Ezt az egykori olajmaffiózó maga vallotta a Prisztás-gyilkosság perében a Fővárosi Törvényszéken. Lakatost akkoriban a magyar hatóságok már keresték, Portik azt állította, tanúkkal tudja igazolni, hogy együtt töltötték az időt a Karib-tengeri szigeten. A Prisztás-gyilkossággal összefüggésben a bíróság három tanút hallgatott meg. A vád szerint a vállalkozót Portik ölette meg elszámolási vitájuk után.

A hétfő délelőtt meghallgatott tanúk szerezték be az ügyészség szerint azt a mobiltelefont, amelyről Prisztás József kivégzése után H. István jelentette Portik Tamásnak, hogy végrehajtotta a feladatot.

Délután az agyonlőtt vállalkozó egykori barátját és üzlettársát hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék. P. Axel jól ismerte a 90-es évek éjszakai életét. Azt vallotta, hogy Prisztás József össze akarta hívni az alvilág akkori magyar vezetőit, hogy közösen szorítsák orosz–ukrán riválisaikat. A maffia-csúcstalálkozóból végül nem lett semmi. A tanú nem tudott arról, hogy Portik és Prisztás beszélt-e egymással a merénylet előtt, arra viszont emlékezett, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt Prisztás Józsefet megfenyegették.

– Valaki felhívta, akkor nem tudtam, hogy miről van szó, csak láttam, hogy abbahagyta a focit, ami eléggé hihetetlen dolog volt nála – mondta P. Axel. – Felöltözött, és mondta, hogy menjünk el. Mentünk kifele, és kérdeztem, hogy mi van, mert eléggé fel volt dúlva. (…) Nem azt mondta, hogy megfenyegették, mert elég büszke volt, még ezt a szót se használta, csak azt mondta, hogy megpróbáltak valamit elérni nála, de hogy oroszok voltak – tette hozzá.

Portik Tamás, aki az előző ciklusban felajánlotta szolgálatait a baloldalnak, koncepciós per áldozatának tekinti magát. „Kreált, koholt, hazugságokra és bűncselekményre épült. Bűncselekményre épült! Én úgy gondolom, hogy ezt a politika fel akarja használni a maga választási kampányában” – fogalmazott Portik.

Portik Tamás csak a Hír TV kérdéseire válaszolt, a teljes interjút péntek este láthatják 21.30-tól a Célpontban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Mára mi, magyarok maradtunk az egyik utolsó - ha nem éppen az utolsó - templomépítő nemzet a "templomromboló" Európában - jelentette ki a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a felújított református imaház átadásán vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tisztabereken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!