2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Plusz pontok járnak a felvételin a katonai szolgálatért + videó

Felvételi pontokat lehet szerezni a Magyar Honvédségnél. A katonai szolgálalat teljesítésével akár 64 plusz pont is kapható majd a felsőoktatási felvételi eljárásban.

  • Plusz pontok járnak a felvételin a katonai szolgálatért + videó

2024-ben megváltozott a felvételi eljárás, ugyan továbbra is 500 pontos rendszerben számolnak, az egyetemek maguk dönthetnek arról, hogy mire adnak plusz pontokat.

Hogy a katonai szolgálatért mennyi pontot kap a felvételiző az attól függ, hogy milyen kiképzésen vesz részt. Ha csak alapkiképzésen vesz részt, akkor a minimális, ha jól emlékszem 16t pontot kapja. Utána, hogyha ez hathónapos kiképzésről beszélünk. Hogyha valamiféle specifikációt is elvégez ezalatt az idő alatt, akkor 32 pontot kap, hogyha pedig még további hat hónapot ott marad a hadseregnél, akkor pedig 64 pontot is kaphat

- ismertette Kurucz-Gáspár Tünde, az Eduline felelős szerkesztője.

A katonai szolgálatra március 5-én éjfélig lehet jelentkezni az erre létrehozott honlapon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gulyás Gergely ismét beszélt Magyar Péterről

Gulyás Gergely ismét beszélt Magyar Péterről

Gulyás Gergely a Mandiner podcast műsorában többek között az önkormányzati és európai parlamenti választásokról, az EU érdekeiről, az uniós forrásokról, Magyar Péterről és a főpolgármester-választásról is beszélt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!