2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

3-as metró: Több száz milliós kötbért követel a BKV

2017. június 23., péntek 12:27, frissítve: péntek 13:15

Azonnal Magyarországra rendelték a metrót felújító Metrovagonmas vezetését, miután utasok rekedtek a felújított szerelvényben, és végül kézzel feszítették ki az ajtót. Az új szerelvények most már szinte naponta meghibásodnak. Tarlós István korábban azt mondta, felteszi a kezét, ha nem gyógyulnak ki a szerelvények a gyermekbetegségekből.

Kisebb pánik és lincshangulat alakult ki a Nyugati pályaudvarnál, amikor a reggeli csúcsforgalomban megint lehalt egy felújított metrószerelvény. Az utasok facebookos beszámolója szerint már Kőbánya-Kispestről késéssel, így hatalmas tömeggel indult, a Nyugatinál pedig több mint tíz percet állt zárt ajtókkal, amelyeket az utasok egy része végül kézzel kezdett feszegetni.

A beszámolók szerint többen azt kifogásolták, hogy ugyan a metrókat nem tudták rendesen megcsinálni, de stadionokra van pénz. Úgy tudni, egy másik szerelvény is elromlott, ez a Klinikák állomáson. A 222 metrókocsit 69 milliárd forintért újította fel az orosz Metrovagonmas.

Az eset után a BKV közölte: Magyarországra kérették a felújítást végző orosz cég vezetését. A közlekedési vállalat több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be.

 

Tarlós felteszi kezeit

A meghibásodások kapcsán Tarlós István azt mondta, ha nem gyógyulnak ki a 3-as vonalán futó felújított kocsik a gyerekbetegségekből, felteszi a kezét. A városvezető erre egy hónapot adott márciusban, a hibák azonban nem múltak el, sőt a meghűlésből azóta tüdőgyulladás lett, 2-3 naponta van gond a „Pandákkal”, holott a Metrovagonmas tavaly még nagyban dicsekedett vele: az ő kocsijaik soha nem romlanak el. A Metróért Egyesület szerint Budapest főpolgármestere nem hibáztatható, mivel nem szakember, és ők is nagyon szerették volna, hogy problémamentesen fussanak az Oroszországban kezelésbe vett szerelvények.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!