2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Orbánnak nem számít a nemzeti ünnep, ma is Brüsszeltől rettegett

2017. március 15., szerda 15:51, frissítve: szerda 17:16

Folyamatos füttyszó mellett Brüsszelezett Orbán Viktor a nemzeti ünnepen. A március 15-i állami ünnepség részeként a Múzeum Körútnál mondott beszédet a miniszterelnök, ahol arról beszélt, hogy a nemzetközi pénztőkének és Brüsszelnek sem a magyarok múltja sem a jövője nem számít. A tömeg egy része az Együtt felhívására fütyüléssel és bekiabálásokkal zavarta a beszédet.

Már az állami ünnepség kezdete előtt egy órával gyülekeztek az Együtt szimpatizánsai az Astoriánál. Azt tervezték, hogy kifütyülik a miniszterelnököt, miközben ő a beszédét mondja.

„Orbán Viktor nem vezetője Magyarországnak, hanem egy egyszerű diktátor, aki nem hajlandó politikai vitákba bocsátkozni, aki nem hajlandó ellenzéki politikusokkal, állampolgárokkal leülni, megvitatni, érvelni különböző témákban, nem hajlandó független újságírók kérdésére válaszolni, nem hajlandó a véleménycserére” – mondta Juhász Péter, az Együtt elnöke.

Fotó: MTI

És érkeztek kormánypárti szimpatizánsok is szervezetten, buszokkal. Csak azok mehettek a miniszterelnök közelébe, akiknek volt a szervezőktől karszalagjuk.

Élőben
A Hír TV egész nap az utcán volt, és élőben jelentkezett be a fontosabb helyszínekről a nemzeti ünnepen.

A miniszterelnök előtt a főpolgármester beszélt. Tarlós István az ellenzéknek üzent. Azt mondta, ahogyan a magyar történelemben már korábban, úgy most is le kell győzni azokat, akik nem a magyar érdekeket tartják szem előtt.

„Szabadságunk megőrzéséért, amelynek kivívásáért olyan sokat harcoltak elődeink, belső és külső akadályokkal is meg kell küzdenünk, mint történelmünk során megannyi alkalommal, le kell győznünk a hangos kevesek által hirdetett kishitűséget és kisszerűséget, a mindenre nemet mondók nihilizmusát, a külső érdekeket képviselő, idegenek által építgetett, Petőfi, Arany, Széchenyi, Jókai, Németh László lelkületével összeegyeztethetetlen, hamis prófétákat” – mondta a főpolgármester.

Fotó: MTI

A Tarlós után beszélő miniszterelnök szerint ismét ’48-as szelek fújnak Európában, most is a lázadás állapotában vannak a kontinens népei.

Fotó: MTI

„Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet múltja, sem a magyar jövő. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít az európai emberek biztonsága, de nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít, hogy megmaradunk-e magyarnak, de nekünk számít” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Beszédét többen is fütyüléssel, hangos bekiabálásokkal próbálták megzavarni. A kormányfő nekik is üzent.

„Mit kezdjünk azokkal, akiknek egyetlen örömük ma is, ha mások örömét elronthatják. Könnyű lenne tréfát űzni belőlük, mondhatnánk, bolond lukból bolond szél fúj, de ne tegyük, mert az erő, a sokaság kötelez. Nekünk nem a pártocskák lökdösődésében, hanem a nemzetépítés horizontján kell helytállnunk” – jelentette ki Orbán.

Az egyik férfi a miniszterelnöktől alig ötven méterre lehetett, ő kürtöt fújt, de a biztonsági cég munkatársai kivezették.

Fotó: MTI

„Habony se..ét nyaljátok, meg az összes kö..ög tolvajnak. Roh..ékok vagytok!” – mondta egyikük.

A síppal demonstrálókat azzal vádolta a Fidelitas, hogy Soros György pénzeli őket. A tüntetés végén Juhász Péter rendőrök gyűrűjében hagyta el az Astóriát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!