2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Évértékelő 2024 - Orbán Viktor: Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem + videó

Megtartotta jubileumi, 25. évértékelő beszédét a miniszterelnök a Várkert Bazárban. Orbán Viktor beszélt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról is és leszögezte: a gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után. Kegyelemnek ilyenkor helye nincs, ezért a lemondás helyes volt és megerősít bennünket.

  • Évértékelő 2024 - Orbán Viktor: Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem + videó

Novák Katalin távozása helyes, de nagy veszteség Magyarország számára

Ez az év nem is kezdődhetett volna rosszabbul Orbán Viktor szerint. 

A köztársasági elnökünk benyújtotta a lemondását az Országgyűlésnek, olyan ez, mint egy rémálom - tette hozzá a miniszterelnök beszéde kezdetén a Magyar Nemzet beszámolója szerint

Magyarországot a nagyvilágban méltó módon képviselő elnökasszony távozott. A magyarok jó énjét testesítette meg, családanya, aki a maga természetes módján mutatta meg a férfiaknak, hogy a nők gondolatvilága pótolthatatlan a politikában is – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: távozása helyes, de nagy veszteség Magyarország számára.

– Kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége elutasította. Az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett – mutatott rá a kormányfő.

A kegyelmi döntés miatti felháborodást az növelte dühvé, hogy egy ki nem kényszerített hiba volt. Pedofil bűncselekménynek nincs kegyelem.

Szerinte a lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egységet ő maga bontotta meg, a helyzetet kezelni úgy lehetett, hogy távozik posztjáról. – Jó emberek is hoznak döntéseket, a legjobbakkal is megesik – utalt Varga Juditra és Novák Katalinra a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, Novák Katalin és Varga Judit munkáját „zaklatott szívvel” bár, de megköszöni.

A távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve

- jegyezte meg Orbán Viktor. 

A politika vastörvénye: alázat

– A modern politika vastörvénye az alázat – jelentette ki. Hozzátette: akármilyen magasan is vagy, egyedül sosem lehetsz okos. Nincs védett hely, a legmagasabb hivatalban is lehet hibázni. A politikai hiba akkor is hiba, ha van rá magyarázat.

A tanulságokon túl feladat is adódik

A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni át kell fésülni és ki kell egészíteni a a gyermekeink védelmét hivatott jogszabályainkat, az alkotmánytól a miniszteri rendeletekig. Az áldozatok kálváriája kötelez bennünket, arra kötelez, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi intézményeink vezetését és felügyeletét, az ott dolgozókra vonatkozó előírásokat és korlátozásokat. Mindezeket egy új gyermekvédelmi törvénycsomag formájában be kell nyújtani az Országgyűlésnek

- szögezte le végül a baloldalnak azt üzente: A baloldalnak azt üzente,

ott majd vitézkedhetnek.  

A kormányfő sürgető feladatnak nevezte az új köztársasági elnök megválasztását is. 

Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most

Szót ejtett róla, hogy öt éve kell nyomás alatt dolgozniuk, ami mindenkit megvisel. – Ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit elértük. A munkahelyeket sikerült megvédeni. 

Az egymillió új munkahely létrehozásán túl vagyunk. 

Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – szögezte le. Kiemelte, hogy sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, az pedig bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal vett el az emberektől. A miniszterelnök ezért köszönetet mondott Varga Mihály pénzügyminiszternek. 

El tudtuk kerülni az ikerdeficitet

Sikerült megtartani a külkereskedelem és az export magas értékét, így meg tudtuk előzni a közgazdászok által ikerdeficitnek nevezett pénzügyi jelenséget, amikor a költségvetési hiány és a külkereskedelem egyszerre romlik el, aminek általában pénzügyi csőd, és gazdasági megszorítás a vége. – Hogy ez nem következett be, annak elévülhetetlen érdemei vannak Szijjártó Péternek – jelentette ki, megköszönve a miniszter munkáját. 

A miniszterelnök kifejtette: sikerült közelebb hozni a külhoni magyarokat: három hidat építettek az Ipolyon, napi tízszer jár a vonat Szeged és Szabadka között, és heti háromszor a repülő Budapest és Kolozsvár között. 

– Emellett az inflációt a Jegybank segítségére sietve sikerült a rekordmagas 25-ről 4 százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15, a szakmunkásminimálbért 10 százalékkal emelni, 

akkor nem lehetünk elégedetlenek, a 2023-as extra nehéz évből sikerült kikecmeregni – fogalmazott Orbán Viktor.

A zöld energia jelenti a jövőt

A jövő a zöld energiáé, meg azoké, akik gyorsan és ésszerűen tudnak átállni. A kormány egységes, kétharmad van a parlamentben, s ennek a stabilitásnak, egységnek az emberek szempontjából az értelme és haszna az, hogy villámgyorsan alkalmazkodhatunk. Hozzátette: egész Európában mi tudunk legjobban alkalmazkodni a változáshoz, ez behozhatatlan versenyelőny, ezért is csípi sokak szemét. 

Tervekből sosincs hiány

Hozzátette: tervekből a nemzeti oldalon sosem volt hiány. Kijelentette: a magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint szeretnénk. Kifejtette, ennek eléréséhez van egy jó tervük. A terv elérésének feltétele, hogy az elsők között értik meg a világrend átalakulását, s ehhez alkalmazkodnak, a lehető leggyorsabban. 

Kimaradunk emellett a szankciós politikából, ellenállva a világ blokkosodásának, ami maga az új hidegháború. Orbán Viktor szerint a negyedik lépés, hogy nyitunk, és kereskedünk. Utakat, hidakat, vasutakat fejlesztünk, újabb Nobel-díjasokat kitermelő oktatást építünk. 

Ötödik lépésként a növekedni akaró, és külföldön is eredményes magyar cégeket megtámasztjuk, hagyományos és erős magyar iparágainkat aládúcoljuk, és új, a világon is vezető iparágakba fektetünk.

„Ezzel újra feltesszüka világtérképre Magyarországot és Budapestet, mint a Kárpát-medence megkerülhetetlen politikai, gazdasági, kulturális, és kereskedelmi  gravitációs pontját. Ebben a térségben újra meg, és kikerülhetetlenek leszünk”

– jelentette ki a kormányfő.

2024 újra a sikerek éve lesz

A miniszterelnök szót ejtett róla, hogy 2024 újra Magyarország sikereinek az éve lesz, ám kérdés, hogy honnan számíthatunk támogatásra és honnan támadásra. – Jó hír, hogy a Svédországgal való vitánk a lezárás felé közeledik. Afelé haladunk, hogy a parlament a tavaszi ülésszak első napján ratifikálhatja a svéd NATO-csatlakozást – jelezte.

Az Európai Unió kapcsán kiemelte, hogy 2023 az EU kudarcairól szólt. 

– Húsz éve csatlakoztunk az unióhoz, mára jól kiismertük és kétséges, hogy neki támaszkodhatunk-e ennek a fának – közölte Orbán Viktor. 

Szót ejtett róla, hogy sokszor érkeztek jó dolgok nyugatról, de igazítani kellett rajtuk. Mint mondta, az ember alig akar hinni a szemének, mert Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk. – Hiába mondtuk, hogy a háború nem a miénk, Brüsszel belevetette magát a konfliktusba. A béke melletti álláspontunkkal egyedül maradtunk, mint korábban a migráció ellenes álláspontunkkal, és ugyanúgy lesz igaz a háború ügyében is – fogalmazott a kormányfő.

Új szintet ért el a nyomásgyakorlás

Tragédiának nevezte, hogy a háborúban több százezer embernek kellett és kell meghalnia. Hozzátette: Magyarország a békét támogatja, nem fog fegyvert szállítani. A miniszterelnök szerint a nyomásgyakorlás olyan szintre érkezett, hogy 

a nagykövetek a parlamentbe járnak ellenőrizni, vajon jól viselkedik-e a dollárbaloldal. 

„Segítségül elárulhatjuk nekik, ez nem jó taktika. Mi magyarok olyanok vagyunk, mint a jó presszó kávé. Nagy nyomásra van szükségünk, hogy a legjobbak legyünk” – fogalmazott.

Trump visszatérése fordulatot jelenthet

Jelezte, hogy Brüsszel magára hagyta a Balkánt, mert kell a pénz Ukrajnának. – Sohasem volt ekkora távolság Brüsszel és az európai emberek között, ezért változás kell, amit ki kell kényszeríteni. Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt – szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, a 2024-es év sorsfordító lehet, ami Magyarország számára nagy esélyeket nyithat meg. 

– Ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor Magyarország mozgástere régen látott mértékben kitárul. Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az elnöki székbe és békét teremtene Európa keleti felén – tette hozzá. 

HírTV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva, június 9-én tartják az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választását, továbbá a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi képviselők választását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!