2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Orbán: Úgy veszíthetjük el európai értékeinket, ahogy a békát főzik

2016. szeptember 12., hétfő 14:44, frissítve: kedd 10:36

Főtt béka és brüsszeli csel a miniszterelnök parlamenti évadnyitójában. Orbán Viktor szerint a keresztény Európa lassú halálát jelenti a migrációt ösztönző brüsszeli politika. A kormányfő napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a bevándorlás megfékezésére létezik erkölcsös és észszerű megoldás. A segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a menekültekről a saját hazájukban kell gondoskodnia az Európai Uniónak.

A kormányzás elmúlt két évét a miniszterelnök tíz-tizenöt mondatban elintézte napirend előtti felszólalásában. Orbán Viktor gyarapodó országot lát a makrogazdasági adatok tükrében, ahol a munkanélküliség felére csökkent, a pénztárca pedig vastagabb lett.

„Sokat dolgoztunk, és ennek eredményeképpen jó úton, jó pályán haladunk, végre megint van jövőnk De van egy bökkenő, hiába szárnyal Magyarország, ha Európa vészjósló időket él” – tért át mondandója lényegére a kormányfő. A migráció következményeként Nyugat-Európában az élet része lett a terror és az erőszak, hangoztatta Orbán Viktor, aki szerint naivitás azt hinni, hogy a kontinens simán be tud fogadni néhány millió muszlimot.

„Úgy veszíthetjük el európai értékeinket és mivoltunkat, ahogy a békát főzik meg a lassan felforrósodó vízben, egész egyszerűen szép lassan egyre több lesz a muszlim, és Európára többé nem fogunk ráismerni” – mutatott rá a kormányfő.

Cselre készülnek

Nem Brüsszelnek, hanem a tagállamoknak kell eldönteniük, hogy kiket fogadnak az Európai Unión kívülről, mondta a miniszterelnök. „Brüsszelben cselre készülnek, hogy ha nem boldogulnának az egyes nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak a baloldali városokkal, hogy majd azok befogadják a migránsokat. Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel. Ezt hirdette meg az Európai Parlament elnöke. Most fog eldőlni, hogy lesznek-e és ha igen, hol lesznek migránstelepek. Ezért azt tanácsolom a baloldali vezetésű településeknek, hogy legyenek résen, és még inkább menjenek el szavazni október 2-án” – hangoztatta a miniszterelnök.

Napirend előtti felszólalása végén Orbán Viktor nemzeti ügynek nevezte az uniós menekültkvótáról rendezett népszavazást, amelyen a kormányfő szerint Magyarország jövője múlik.

Tekintse meg Orbán Viktor miniszterelnök teljes felszólalását:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!