2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Vona: Orbán hazárdjátékot játszik

2016. szeptember 12., hétfő 16:06, frissítve: hétfő 21:08

A népszavazási kampánnyal a korrupciógyanús ügyeket fedi el a miniszterelnök az ellenzéki pártok egybehangzó véleménye szerint. A Jobbik elnöke azt mondta: Orbán Viktornak le kell mondania, ha a referendum érvénytelen lesz. Viszonválaszában a kormányfő lekommunistázta Vona Gáborékat, akik szerinte korrupcióval vádolják a kormányt, hogy saját korrupciós ügyeikről eltereljék a figyelmet.

„Elkezdi sütni az aranyhalat, vagyis belülről bomlasztja az uniót, de előtte még az Orbán-kormány lerabolja az uniós pénzeket” – hangoztatta parlamenti felszólalásában az MSZP frakcióvezetője. „Miniszterelnök úr, ön elkezdte megsütni az aranyhalat. Pedig önnek nem stróman gázszerelőjének, nem stróman kötélbarátjának és saját lábon álló családtagjainak bőven teljesítette már az Európai Unió a kívánságait. Mert ne feledjük, hogy a nyugat-európai országok adófizetői által összedobott adóforintok bizony oda mentek, az ő álmaik megvalósítására. Ebből épült kisvasút, birodalmak, és lássuk be, ezt a pénzt lopják el Mengyi Rolandok és fideszes Voldemortok” – jelentette ki Tóth Bertalan.

A Jobbik elnöke szerint a népszavazás kockázatos játék. „Ön játszik hazárdjátékot ezzel a kérdéssel, pártpolitikai célokból, amellyel az egész ország ráfázhat. Ez az ön felelőssége. Ne adja Isten, hogy ilyen bekövetkezzen, de ha bekövetkezik, akkor ez az ön sara, miniszterelnök úr. Akkor ne kezdjen el senki másra mutogatni, akkor a felelőtlensége után vállalja a felelősségét. És az ön felelőssége ebben a szituációban az lesz, hogy mondjon le. Amennyiben október 2-án a népszavazás nem lesz érvényes, önnek le kell mondania, hiszen egy olyan csatába vitte bele Magyarországot – az elkövetkező évtizedek legfontosabb kérdésében –, amelyet elveszített” – fogalmazott a Jobbik-elnök.

Az LMP úgy látja, hogy a kormány politikai haszonszerzésre használja a népszavazást. „Ha lehetősége lenne, akkor a népszavazási kampány örökké tartana, a hazug és félelemkeltő plakátoknak soha nem kellene lekerülniük az utcáról, és a köztévé évek múlva is kaotikus menekülttáborokról mutathatna fényképeket” – fogalmazott Schmuck Erzsébet, a párt ideiglenes frakcióvezetője.

„Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde” – Martin Schulzot, az Európai Parlament szocialista elnökét idézte a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos szerint az MSZP elfogadta, hogy a baloldali vezetésű magyar városokba migránsokat telepítsenek. „Miután önök nem tiltakoztak, nem követelték ennek az otromba mondat kimondójának a lemondását, visszakozását, ezt nem lehet máshogy értékelni, mint hogy szegről-végről tulajdonképpen egyetértenek vele, és a Wilkommen-policyt majd Szegeden mindenképpen tudják gyakorolni” – fogalmazott Kósa Lajos.

Ha Brüsszelen múlik, a menekültkvótának nem lesz felső korlátja, üzente viszonválaszában a szocialisták frakcióvezetőjének a miniszterelnök. „Valamelyikünk átaludta az elmúlt egy évet” – fogalmazott. Orbán Viktor úgy érvelt, hogy a népszavazásnak igenis lesznek közjogi következményei. „Egyetértési pontra van szükség. Akik azt mondják, hogy nincs közjogi következménye ennek a döntésnek, szerintem tudják, hogy nem mondanak igazat. Nagyon súlyos következményei vannak: erre ráállva tudjuk majd vállalni azokat a konfliktusokat Brüsszelben, amelyeknek igenis súlyos közjogi következményeik lesznek” – emelte ki. Hozzátette: közös európai megoldás nincs a migrációs válságra, a magyar megoldás, például a kerítésépítés, viszont működik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!