2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Nem merült fel, hogy hazánk az EU-n kívül folytatja

2017. szeptember 13., szerda 20:06, frissítve: szerda 20:18

Nem fenyegetett, hanem ténymegállapítást tett Jean-Claude Juncker azon kijelentésével, amely szerint az Európai Bíróság döntéseit minden tagállamnak végre kell hajtania – jelentette ki Zupkó Gábor Newsroom című műsorunkban.

Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője szerint a közös szabályokról alkalmanként vannak viták. Zupkó Gábor hozzátette: sem Magyarországon, sem pedig Brüsszelben nem vetődött fel, hogy hazánk az unión kívül folytatja jövőjét.

„Ez egy ténymegállapítás, de nem ellentétes azzal, amit hallottam hivatalos kormányzati forrásokból, miszerint tudomásul veszik az ítéletet. S lehet, hogy az újságírók szájából elhangzott, hogy megkérdőjelezik bármely tagországnak az európai jövőjét, de Magyarországon nem merült fel. Magyarországon mértékadó politikustól csak azt hallottam, hogy az Európai Unióban képzeli el Magyarország jövőjét” – emelte ki az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Mint ismeretes, Jean-Claude Juncker ma tartotta évértékelőjét, amelyben az Európai Bizottság elnöke a többi között kiemelte, hogy a törvények tisztelete fontos az Európai Unióban, így az Európai Bíróság döntéseit mindenkinek tiszteletben kell tartania. „Európa a kompromisszumokra épül, nincsenek mindig nyertesek és vesztesek” – fogalmazott. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!