2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nem a „testi gyönyörök csúcsát élik át” az MSZP-ben

2017. október 3., kedd 15:34, frissítve: kedd 19:42

Belehúzott az MSZP, de a saját helyzetét ő maga is kritikusnak látja. Az országos választási bizottság vezetését Molnár Gyula pártelnökre testálták, és állítólag megkezdték a tárgyalást az egyik szövetségesükkel, amit valamennyi lehetséges partnerük hevesen tagad.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje rövid sajtónyilatkozatban dobta be hétfőn a törölközőt. Az állítólagos fideszes ügynököket Botka László nem nevezte meg. Kerülte a neveket aznap este a szocialisták elnöke is, aki Egyenesen című műsorunkban nyilatkozott.

– Volt köze Lattmann–Tarjányi színre lépésének ahhoz, hogy hétfőn visszalépett Botka László?
– Lehet.
– És önt nem érdekli, hogy ki milyen megbízásból, és miért…?
– De igen, utána fogok mindenképpen járni – fogalmazott Molnár Gyula.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász 2014-ben, az internetadó elleni tüntetések idején lépett a nagypolitika színpadára, majd az idén januárban bejelentkezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjének. Mint most kiderült, Tarjányi Péter volt a királycsináló, a biztonságpolitikai szakértő az MSZP elnökének megbízásából szemelte ki Lattmann Tamást. A tervet Botka László feltűnése borította. Molnár Gyula cáfolta, hogy újra előveszik Lattmannt.

– Ha valakivel politikai vitám van a párton belül, nem kell mindjárt összeesküvés-elméleteket gyártani, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy kívülről érkezik. Legyünk megértőbbek és türelmesebbek egymással. Énnekem meggyőződésem, hogy a pártban nincs az, amiről ő beszél, vagy ha mégis úgy gondolja, hogy van…
– Tehát nincsenek fideszes ügynökök?
– Szerintem nincsenek a pártban fideszes ügynökök – szögezte le az MSZP elnöke az Egyenesen-ben.

A szocialisták egy félreeső pesti épületben láttak neki a sorok rendezésének. A párt vezetői az MSZP elnökére bízták az országos választási bizottság irányítását. A testületet eddig Botka László irányította.

„Természetesen a helyzet kritikus – az MSZP kommunikációs vezetője szerint a párt azonban a mostani válságot is túléli. – A közösség sok mindent kibírt már: kibírta anno a rendszerváltás utáni létet, kibírta Gyurcsány Ferenc távozását is, ezt a szituációt is meg fogja oldani. De mondom még egyszer: hazudnék, ha azt mondanám, hogy a testi gyönyörök csúcsát élem át ebben a pillanatban – vagy bárki ebben a pártban. Ez egy nehéz helyzet, túl fogjuk élni” – emelte ki Nyakó István.

Az MSZP sajtófőnöke azt állította, hogy az első tárgyaláson már túl is vannak egy leendő szövetségesükkel, ám azt nem árulta el, hogy melyik párttal tárgyaltak. Az LMP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd és a liberális párt is azt mondta a Hír TV-nek, hogy egyelőre nem tárgyalt az MSZP-vel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!