2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Négy év alatt több beruházás nem valósulhat meg Rákosmentén a főpolgármesternek köszönhetően

Karácsonyék nem építették meg a Rákos-patak menti kerékpárutat, vissza kell adni a pénzt az Európai Uniónak. A fővárosnak négy éve volt, hogy befejezze a projektet, de az el sem indult. A városrész Fideszes polgármestere rámutatott: csak fel kellett volna használnia a pénzt Karácsony Gergelyéknek, de erre sem voltak képesek.

  • Négy év alatt több beruházás nem valósulhat meg Rákosmentén a főpolgármesternek köszönhetően

A főváros 2,7 milliárd forintos uniós támogatást kapott egy mintegy 19 kilométer hosszú, egybefüggő kerékpárút kialakítására. A tervek szerint az út áthaladt volna Kőbányán, Zuglón és Rákosmentén. Azonban úgy tűnik, mindez már csak álom marad, mivel a főváros 4 év alatt semmit sem tett a megvalósítás érdekében.

"Nagyon régi álmunk volt a Rákos-patak melletti kerékpárútnak a megépítése, aminek el is indult a tervezése, hiszen Tarlós István idejében elkészült a mesterterv és a megvalósíthatósági tanulmány" – hangsúlyozta Horváth Tamás Rákosmente fideszes polgármestere.

Amikor 2019-ben Karácsony Gergelyék átvették a fővárosi önkormányzat irányítását, a projekt félbe maradt – emlékeztetett Rákosmente polgármestere. Horváth Tamás hozzátette: a 17. kerületi önkormányzat teljesítette saját vállalását és a beruházás érdekében a városrész 18 darab ingatlant adott ingyenesen a fővárosi önkormányzatnak.

"2023 júniusában megérkezett egy levél, amelyben közlik, hogy nem tudják megvalósítani a beruházást, egyrészt egy csereerdő létesítése miatt, másrészt pedig idő hiányában hiszen 2023 december 31-ig el kell számolni ezzel a pénzel. Meglepetésemre szeptember 15-én Karácsony Gergely saját hatáskörben döntött arról, hogy a támogatási szerződéstől elállt. Tehát ő maga hozott egy főpolgármesteri határozatot, és nem hozta be a közgyűlés elé, tehát ő eldöntötte, hogy 2,7 milliárd forintra nincs szüksége a fővárosnak." – mondta Horváth Tamás.

Ezt a pénzt pedig a projekt meghiúsulása miatt vissza kell fizetnie a fővárosnak.

"Sajnos ott állunk, hogy a projekt az ellehetetlenült, de abban reménykedünk és azt szeretnénk, hogy az ECO+ vagy a TOP PLUS terhére valamilyen megoldást találjunk, hogy legalább a meglévő tervek felhasználásával megvalósulhasson ez a beruházás. Szerintem ne mondjunk erről le, nyilván ilyenkor nagyon fontos hogy az indulásnál jól határozzuk meg a nyomvonalat mert itt ennek az eredményét látjuk." – magyarázkodott Kis Ambrus főpolgármester-helyettes. Rákosmente első embere viszont úgy gondolja ez csak a szokásos lemez Karácsony Gergelyék ismét csak a kormányra mutogatnak.

Horvát Tamás hozzátette: nem adják fel, és mindent megtesznek azért hogy a Rákosmentén megvalósulhasson ez a kerékpárút.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!