2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Molnár Pintérnek címezte levelét

2017. szeptember 19., kedd 14:36, frissítve: kedd 15:38

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke az azeri ügy nemzetbiztonsági következményeiről vár válaszokat – hangzott el Molnár Zsolt keddi sajtótájékoztatóján.

Ramil Safarovot, az azeri baltás gyilkost még 2012-ben adta ki a magyar kormány. „Akkor különféle elméleteket gyártott a közélet, az újságírók, hogy miért került sor a kiadatásra. Az egyik a gazdasági kapcsolatok felélénkülése Azerbajdzsánnal, ezzel kapcsolatosan azért kételyek maradtak a magyar közéletben és bennem is. De amikor kiderült az offshore-számla, akkor egy hiányzó mozaik a helyére került” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

„Miért nem tűnt fel az akkori PSZÁF-nek, majd a Magyar Nemzeti Banknak 2013-tól, amikor átvette a PSZÁF hatáskörét, a NAV-nak és az MKB-nak, hogy – fogalmazzunk így – gyanús, hogy több milliárd forintot utalnak át Azerbajdzsánból Magyarországra, egy offshore-számlára?” – tette fel a kérdést a bizottság elnöke sajtótájékoztatón.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az azeri korrupciós botrány ügyét kirobbantó Nemzetközi Újságíró-szervezet cikkében többször jelent meg egy magyar cég, a Fit-Food Kft. neve is, amelyhez 2012 és 2014 között 108 ezer dollár jutott el az azeri pénzekből.

Az Európai Parlament múlt heti ülésén a képviselők egy, a korrupcióról és az emberi jogokról szóló jelentésről szavazhattak, amelybe egy módosító javaslat is került, utóbbi az azeri fekete pénzek ügyéről szólt. A Fidesz akkor a javaslat ellen szavazott, ám a javaslat így is átment, ezzel az Európai Parlament vizsgálhatja az ügyet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!