2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

A Fidesz nem akar vizsgálatot az azeri kenőpénzek ügyében

2017. szeptember 14., csütörtök 18:09

A Fidesz megpróbálta megakadályozni, hogy az unió kivizsgálja az azeri vesztegetési alap ügyét.

Az Európai Parlament tegnap szavazott egy, a korrupcióról és emberi jogokról szóló jelentésről, amelyhez egy portugál javaslatra került bele az azeri feketepénzek ügye.

A múlt héten derült ki, hogy Azerbajdzsán 2012 és 2014 között egy pénzalapból fizetett le befolyásos európai politikusokat, hogy jobb legyen az ország sajtója. Az Átlátszó.hu írta meg, hogy Magyarországra is juthatott 7 millió dollár ebből az alapból, abban az időben, amikor a kormány kiadta az azeri baltás gyilkost. A módosító javaslat végül átment, így az Európai Parlament vizsgálhatja az ügyet.

„Felvetődik a kérdés, hogy miért szavaztak ellene, mikor pontosan tudjuk, hogy van magyar szála ennek a botránynak, pontosan tudjuk, hogy vannak magyar cégek, offshore-eredetű, offshore-hátterű magyar cégek, amelyekhez jelentős összegek érkeztek az azeri kormánytól. A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, hogy miért szavaztak a fideszes képviselők ez ellen a módosító ellen. Szeretnénk tudni, hogy kaptak-e valamiféle központi utasítást, hogy így szavazzanak, és még inkább szeretné tudni a Demokratikus Koalíció, hogy a kormánypárt, a kormány miért nem hajlandó egy ilyen nyilvánvalóan sötét korrupciós ügy feltárásában együttműködni az Európai Parlamenttel?” – tette fel a kérdést Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!