2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Mindenki Magyarországa: „értelmezhetetlen” és „zavaros”

Vasárnap hivatalosan is zászlót bontott a Mindenki Magyarországa Mozgalom, amely „a hiteles ellenzék katalizátora akar lenni, és az ellenzéki egység kialakulásán munkálkodna”. Dull Szabolcs, az Index.hu szerkesztő-újságírója és Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa voltak Kis Kornélia vendégei a Lapzártában.

  • Mindenki Magyarországa: „értelmezhetetlen” és „zavaros”

Az Index.hu munkatársa szerint a zászlóbontás legfontosabb bejelentése, amelyet Lukácsi Katalin fogalmazott meg, hogy a mozgalomnak nincsen olyan ambíciója, hogy párttá alakuljon, vagyis egyelőre politikailag értelmezhetetlen, hogy pontosan mit szeretnének. „Biztos, hogy egy olyan modellben gondolkodik, vagy egy olyan modellt sürget, amiben Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen tudott nyerni, hogy egy jelölt áll szemben a Fidesszel, a Fidesz jelöltjével szemben” – fogalmazott Dull Szabolcs, aki szerint alapjaiba véve nem egy „halálra ítélt” próbálkozásról van szó. Azt is megjegyezte, hogy viszont a pártok, mintha ki lennének felejtve ebből a fontos képletből.

Pindroch Tamás is egyetértett azzal, hogy „nem tiszta”, hogy mit szeretnének. Mozgalomként indulnak, és egyfajta keretet, vagy ernyőt szeretnének képezni az ellenzéki pártok körül, vélekedett. A Figyelő főmunkatársa szerint azonban a valódi kérdés az, hogy egy mozgalmat minek is alakítanak meg, hogyha nem tiszták a céljai? „Hogy legyen valami, még plusz egy párt, vagy mozgalom, mert még nem párt, teljesen fölöslegesnek tűnik. Voltak ilyen próbálkozások.” Pindroch azonban úgy látja, ez például a budapesti kerületekben nem tudna megvalósulni. De az időzítést sem tartja értelmesnek, mert az EP-választáshoz túl közel van, az önkormányzati pedig túl messze. „Hogy mit szeretnének, az egész olyan zavaros” – tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Mára mi, magyarok maradtunk az egyik utolsó - ha nem éppen az utolsó - templomépítő nemzet a "templomromboló" Európában - jelentette ki a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a felújított református imaház átadásán vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tisztabereken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!