2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Megújítják a csókoslakásokra vonatkozó rendeletet

2017. február 15., szerda 08:44, frissítve: szerda 12:42

Még az eddiginél is olcsóbban adhatja a fideszes Budavári Önkormányzat a bérlakásokat, a nem nyilvános rendelet szerint a döntés viszont átláthatóbb lesz.

Megújítaná a lakásbérlésről szóló rendeletét a Budavári Önkormányzat. A rendelet nem nyilvános, a jövő héten tárgyalnak róla, a Párbeszéd kerületi képviselője viszont megosztotta a dokumentumot a Facebook-oldalán. Eszerint a jövőben arra is lehetőséget adna a fideszes vezetésű kerület, hogy a piacinál jóval kedvezőbb bérleti díjakat tovább csökkentsék, ugyanakkor a korábbiakkal ellentétben átláthatóbban döntenének arról, hogy kinek utalnak ki ingatlanokat.

„Amit módosításként javasoltam decemberben, azt gyakorlatilag bevették a rendeletbe, tehát hogy az úgymond bizottsági elnökökből álló bírálóbizottságnak nem döntési, hanem javaslattételi jogköre van, és a döntést a képviselő-testület hozza meg. Ez szerintem előremutató intézkedés, megegyezik azzal, amit én javasoltam. A döntések nem titkon születnének ezután, hanem legalább a képviselő-testületnek tudomása lehet róla” – nyilatkozta V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja a Hír TV-nek.

Korábban az Index írt arról, hogy a polgármester és a politikus volt felesége mellett többen is jóval a piaci ár alatt jutottak a budai Várban önkormányzati bérlakásokhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!