2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Mégis nyomoznak a fideszes Simonka ügyében

,

2016. december 8., csütörtök 08:14, frissítve: péntek 13:08

Mégis nyomoznak Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ügyében. Az eddig titokban tartott büntetőeljárásról egy ellenzéki politikus szerzett tudomást.

Bod Tamás az egyik baloldali kispárt, az Együtt Békés megyei elnöke. Ő jelentette fel Simonka Györgyöt tartozás fedezetének elvonása miatt. A feljelentést arra hivatkozva utasították el, hogy az ügyben már tart a nyomozás. Tartozás fedezetének elvonását az követi el, aki úgy bújik ki az általa felvett hitel behajtása alól, hogy eladja a kölcsön fedezetéül szolgáló vagyont. A fideszes politikushoz köthető termelőszövetkezet fizetésképtelenné vált, de addigra Simonka György a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanokat egyik rokonának értékesítette.

„A feljelentést szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán a Központi Nyomozó Főügyészség egy már folyamatban levő nyomozás keretében vizsgálja. Az a nyomozás költségvetési csalás bűntette miatt folyik, és abban az ügyben nincsen gyanúsított, viszont az ügyről egyéb tájékoztatás jelenleg a nyomozás érdekeire tekintettel nem adható” – közölte Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Simonka György ügyében a parlamenti képviselők ellen eljárni hivatott Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz költségvetési csalás gyanújával. Ezt az ügyészség helyettes szóvivője elismerte, de részleteket nem közölt. A sajtó már szeptemberben arról cikkezett, hogy Simonkáéknál nyáron házkutatást tartottak, de a fideszes képviselő akkor tagadta a hírt.

„Egyrészt idén márciusban azzal egészítette ki a vagyonnyilatkozatát Simonka György, hogy közel 360 millió forintos készfizető kezességet vállalt. Nem sokkal később kiderült, hogy az ő egyik cége csődbe ment, amely korábban 250 millió forintos hitelt vett fel egy nagy magyarországi pénzintézettől, amelyet nem fizetett vissza és nem is tudott visszafizetni. Ekkor lépett volna életbe a készfizető kezesség ingó vagy ingatlan vagyon formájában. Azonban érdekes módon egy-két hónappal ezt megelőzően a gyakorlatilag Újkígyós luxusingatlanának nevezhető ingatlanegyüttest a saját unokahúgának eladta Simonka György úgy, hogy ő nem költözött el belőle, és messze a piaci ár alatt bérli vissza” – ismertette Bod Tamás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!