2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Feljelenti az Együtt Simonka Györgyöt

2016. november 21., hétfő 21:13, frissítve: hétfő 21:20

Büntetőfeljelentést tett az Együtt Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő ellen a Legfőbb Ügyészségen. Az ellenzéki pártnál azt gyanítják, a politikus azért adta el családi házát unokahúgának, hogy tartozásai fejében ne foglalhassák le. Az Együtt szerint Simonkának strómanokon keresztül a mezőhegyesi földbérleteknél is szerepe lehetett.

Hatvanezer forintért bérli vissza újkígyósi luxusingatlanát unokahúgától Simonka György. Az Együtt gyulai elnöke szerint a fideszes politikus feltehetően azért íratta rokona nevére a több százmillió forint értékű házat, hogy tartozásai miatt ne foglalhassák le.

„Ez a fedezetelvonás súlyos bűncselekmény, akár több év börtön is járhat érte. Erről van szó, és ezért tettünk feljelentést. Úgy teszünk, mintha normális országban élnénk, ahol a vádhatóság, az ügyészség képviselőjének jelezzük, hogy a politikai élet egyik meghatározó szereplője alapvető tévedésben, sőt valószínűleg alapvetően  bűncselekmény gyanújában leledzik, mert több százmillió forint értékben fedezetelvonást gyakorolt, hogy ne tudják rajta behajtani a nagy pénzintézettől felvett, 250 millió forintos hitelt” – nyilatkozta Bod Tamás.

Szigetvári Viktor szerint a Mezőhegyesi Ménesbirtok körüli ügyekben is érintett lehet Simonka György. Az Együtt elnöke úgy véli, a fideszes politikus strómanokon keresztül juthatott mezőhegyesi földekhez. A földbérlők között tudomása szerint olyanok is voltak, akik hamarabb jutottak földhöz, mint hogy meglett volna az őstermelői igazolványuk. Az állami ménesbirtok létrehozásával milliós kártérítésekre számíthatnak. „Olyan emberek, akik raktárosok Mezőhegyes környékén, van olyan ember, aki nem is Mezőhegyesen él, hanem egy szomszéd településen, egy egyházi intézményben kisegítő alkalmazott, olyan ember, aki földet csak a tévében látott, bár falusi lakos. Ezek az emberek azért kaptak földet bérbe, mert Simonka György elintézte nekik. A mezőhegyesi földbérlőknek körülbelül a fele ilyen. Elfogadhatatlannak tartja az Együtt, hogy azt a közel nyolcvan-százmillió forintot, amely Simonka György strómanjainak jár kártérítésben a mezőhegyesi törvény alapján, a kormány kifizesse” – hangsúlyozta az ellenzéki párt elnöke.

Az Együtt a Fideszt és Orbán Viktort is arra kéri, ne fizessenek kártérítést azoknak, akik csak spekulánsok voltak, és valójában semmilyen mezőgazdasági tevékenységet nem végeztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!