2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Margit esete a többmilliós szalonnasütővel + Videó

Hűtlen kezelés bűntette miatt indult nyomozás a Csongrád megyei Dócon, mert megalapozott a gyanú, hogy egy uniós pénzből épült játszótérnél és egy túraútvonalnál szabálytalanul használta fel az önkormányzat a támogatást. A beruházások ügyében a település lakosai tettek feljelentést.

12 milliós uniós támogatást használt fel az önkormányzat egy dóci játszótérnek a megépítésére, a kivitelező cég internetes oldalán azonban csak 2 millió forint az ára. Hasonló pazarlás történt a helyi könyvtár fejlesztésénél is, ahol több mint 6,5 millió forintot költöttek olyan szoftverek megvásárlására, amelyek egy része ingyenesen is letölthető. A Dóc–Tisza túraútvonal melletti pihenőnél pedig egy szalonnasütőért csaknem 3 millió forintot, egy fedett építményért pedig több mint 2,5 milliót fizettek ki.

Ez nem politika

Ez nem politikai ügy, hanem bűnügy – magyarázta Székely Gyula, hogy miért tette a bejelentést. A dóci férfi szerint a lakosság jelentős része fel van háborodva az ár-érték arány különbözeten. Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedben a fehérgalléros bűnözés igen elterjedt Csongrád megyében.

A feljelentés alapján hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szegedi Városi Ügyészség. „Az általánostól eltérően a városi ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Igazgatóságát jelölte ki a nyomozás teljesítésére, figyelemmel arra, hogy korábban már folyamatban volt ilyen eljárás” – mondta el a Hír TV-nek Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Nem akar válaszolni

A település polgármestere, Tóth Margit egyelőre nem akart válaszolni arra, hogy miért fizette ki az interneten a kivitelező által közzétett árak többszörösét a cégnek.

A kivitelező cég levélben annyit közölt, hogy a teljes összeg a szállítási költségeket, a tereprendezést és a szakhatósági vizsgálatokat is tartalmazza. A hivatalos elszámolásban azonban ezek a tételek nem szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!