2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Összefogva hárítanák a támadásokat a civil szervezetek

2017. január 12., csütörtök 08:11, frissítve: csütörtök 12:27

A Helsinki Bizottság társelnöke a Hír TV reggeli műsorában beszélt arról, hogy amennyiben a parlament változtatás nélkül fogadja el a működésüket érintő törvénytervezetet, a szervezetek összefognak és megteszik a szükséges lépéseket.

Pardavi Márta azt is mondta, a szervezetek szabályozottsága már így is magas.

„A törvénytervezet azért nem a kiirtásról szól, vagy a kitakarításról, de mindenesetre elég fenyegető a beharangozója. Természetesen a civil szféra – én azt gondolom, hogy – nagyon sokrétű Magyarországon, de azért elég összetartó. A norvég ügy, ha valaki még emlékszik rá, az is megmutatta, hogy a civil szférában nagyon nagy a kohézió és az egymás támogatása, ugyanúgy, ahogyan az állampolgárok támogatása is a feladatunk.
– Tehát nem zárja ki, hogy esetleg közösen fellépnének?
– Természetesen ez valószínűleg meg is fog történni” – mondta a Helsinki Bizottság társelnöke.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Mint arról korábban beszámoltunk, Németh Szilárd nevesítette a kormánynak nem tetsző civil szervezeteket. A Fidesz frakcióvezető-helyettese a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt szüntetné meg, mert szerinte „álcivil” társulásokról van szó és jogtalanul szólnak bele a politikába.

Orbán Viktor miniszterelnök szinte ugyanazt mondta el a kormányközeli 888-nak adott karácsonyi interjújában, amit most Németh Szilárd. Szerinte az embereknek világszerte elegük lett a nemzetállam meggyengítéséből és a politikai korrektség mögé rejtőző liberális aberrációból. Utóbbira Soros György tevékenységét említette példaként.

Az Átlászó.hu pedig arról írt, izraeli mintára alakítaná ki az Orbán-kormány azt a jogszabály-tervezetet, amely a vagyonnyilatkozat elkészítésére kötelezné a civil szervezetek vezetőit. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!