2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Majd a kormány eldönti, hogy ki a valódi újságíró!

2017. május 11., csütörtök 15:15, frissítve: csütörtök 15:19

Németh Szilárd Teller Ede fizikust idézve arról beszélt, hogy nem ért egyet azzal, hogy az MSZP bejelentette: nem nyilatkozik a kormánypárti médiumoknak. Arra viszont érdemben nem válaszolt a korábbi rezsibiztos, hogy miért nem nyilatkoznak fideszes politikusok a Hír TV-nek.

Ismételten sajtóetikai leckét adott a Fidesz birkózó alelnöke az újságíróknak, köztük a Hír TV riporterének. Németh Szilárd Teller Ede fizikust idézve arról beszélt, hogy nem ért egyet azzal, hogy az MSZP bejelentette: nem nyilatkozik a kormánypárti médiumoknak.

Ezután riporterünk azt kérdezte, hogy ha tényleg úgy gondolja, hogy a bojkott rossz ötlet, akkor miért nem adnak interjút fideszes politikusok a Hír TV-nek. Németh Szilárd erre nem volt hajlandó értelmes választ adni, majd személyeskedésbe kezdett: nem a Belügyminisztérium ötvenes évekbeli kihallgatószobájában ülünk, ahol ön mondja meg, hogy én mit válaszoljak” – mondta a korábbi rezsibiztos, aki egyébkét korábban arról is értekezett, hogy vannak valódi és nem valódi újságírók, azt pedig, hogy ki számít annak, a kormánypárt szempontjai alapján dől el.

A korábbi rezsibiztos először nehezen azonosította be kollégánkat. Majd azt mondta, sajtószabadság van, hiszen a Hír TV is ott lehet a tájékoztatón.

– Jó napot, Tárkányi Zsolt vagyok a Hír TV-től. Nem gondolja, hogy ugyanezt csinálják a Hír TV-vel a fideszes politikusok?
Nem gondolom, hát itt a Hír TV, nem? Itt van a Hír TV? Üdvözlöm a Hír TV-seket nagy tisztelettel. Ön a Hír TV-től van?
Igen, bemutatkoztam.
Bocsánat, nem tudtam. De itt van ön?
Nem azt mondták, hogy nem engedik be őket (a Hír TV-seket – a szerk.) a sajtótájékoztatókra, hanem hogy nem adnak interjút.
Jó napot kívánok, tisztelettel köszöntöm!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!