2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Belföld

Magyarországon kettős célt szolgál a zöldenergia

Egyszerre célja Magyarországnak a környezetvédelem és az energiahatékonyság a zöldenergia alkalmazásával. Orbán Viktor Egyszerre célja Magyarországnak a környezetvédelem és az energiahatékonyság a zöldenergia alkalmazásával.évértékelőjéből kiderül, a zöldátállás racionális módon valósul meg, a kormányzat már jó ideje tesz lépéseket ebbe az irányba, a 2030-as klímacélok pedig jó eséllyel teljesülnek.

  • Magyarországon kettős célt szolgál a zöldenergia

A jövő a zöldenergiáé és azoké, akik gyorsan és észszerűen tudnak átállni – fogalmazott a minap évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Ezzel két legyet lehet ütni egy csapásra: a külső energiafüggéstől való megszabadulást, ami energiafüggetlenséget jelent, és egy egészségesebb, élhetőbb jövő elérését. Mindez egy racionális zöldenergia-stratégia mentén mehet végbe, megteremtve Magyarországon egy új, modern, természetbarát gazdaságot.

A miniszterelnök elmondta, az átálláshoz a zöldenergiát meg kell termelni, majd el kell tárolni. 

Mi a zöldenergia? 

A zöldenergia olyan energiaforrásokból termelt energiára utal, amelyek környezetbarátnak és fenntarthatónak tekinthetők, de leginkább a megújuló energiaforrásokat értik alatta. A zöldenergia ismérve, hogy megtermelése nem, vagy egészen minimális mértékben bocsát ki káros szennyező anyagokat a légkörbe, és nem meríti ki a természeti erőforrásokat. A szinte nulla szén-dioxid-kibocsátású, ezáltal karbonsemlegesnek tekinthető nukleáris energiát is ide soroljuk, amelynek előnye, hogy napszaktól, évszaktól és időjárástól függetlenül rendelkezésre áll. 

Európában francia érdekérvényesítés hatására az atomenergia bekerült EU taxonómiarendeletbe, amely rendeleti keretrendszer azt határozza meg, hogy környezetvédelmi szempontból mi minősül fenntarthatónak. Azaz csaknem két éve az atomenergia uniós mérce szerint is zöldenergiának számít.

Ahogyan Orbán Viktor is jelezte, a nukleáris energia nélkül nem lehet elhagyni a fosszilis energiát. Szólt egyúttal a már zajló naperőmű-fejlesztési programról, amely megvalósításában és népszerűvé tételében nagy szerepe van Lantos Csaba energiaügyi miniszternek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!