2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Letenyére is megérkeztek a migránsok

2015. szeptember 19., szombat 07:16, frissítve: szombat 09:36

Péntek késő este, a horvát–magyar határátkelőre 40 horvát rendszámú busz érkezett.

A rajtuk utazó mintegy 2400 migránst a rendőrök magyar buszokra terelték fel, majd – információink szerint – először Szentgotthárdra, onnan pedig Ausztriába szállították őket tovább. Az osztrák hatóságokat meglepte a hirtelen érkező nagy tömeg.

Már pénteken elkezdődött

Péntek kora délután kezdték el – a szerbekhez hasonlóan – a horvát hatóságok is buszokkal szállítani a migránsokat a horvát–magyar határra. A hivatalos határátkelőnél, Beremendnél dokumentumok felmutatása nélkül átszállhattak a migránsok a fővárosi utakról ismert BKV-buszokra. A magyar hatóságok onnan a regisztrációs pontokra, Vámosszabadiba és Szentgotthárdra szállították őket.

Elismerték

A zágrábi vezetés tegnap el is ismerte, hogy a szerbekhez hasonlóan buszokkal hordja a magyar határra a migránsokat. A horvát miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a magyar határ sokkal közelebb van, mint a szlovén. Zoran Milanovic elismerte, hogy Horvátország nem bírja a rohamot, másfél-két nap alatt több mint 14 ezer menekült érkezett Szerbiából.

Mi történt?

40 horvát rendőrt fegyvereztek le a magyar rendőrök. A horvát egyenruhások a magyarbólyi vasútállomásra tartó, menekültekkel teli vonatot kísérték. A szerelvény előzetes értesítés nélkül érkezett magyar területre a horvátországi Pélmonostorból. A migránsokat a község vasútállomásán átszállították egy mentesítő személyvonatra, amellyel először Pécsre vitte őket.

Orbán Viktor a közrádióban azt mondta pénteken, épül a kerítés a horvát határnál is, 500 katonát már odavezényeltek az építkezéshez. Ezt követően érkezett a bejelentés a horvát miniszterelnök részéről, hogy ide küldik, hozzánk azokat menekülteket, akik Horvátországba érkeztek. A pénteki történésekről percről percre>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!