2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Légkalapáccsal mentek rá a Mahir hirdetőoszlopára

2016. január 6., szerda 10:20, frissítve: szombat 08:24

Folytatja a Fővárosi Önkormányzat a Mahir-hirdetőoszlopok bontását. Ezúttal a Bartók Béla úton álló építményeket szednék szét, de a művelet a keddihez hasonlóan most sem megy zökkenőmentesen.

Légkalapáccsal, az őrző-védők lába mellett próbált elbontani egy újabb hirdetőoszlopot a Fővárosi Önkormányzat által megbízott vállalkozás. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetőcég, a Mahir Cityposter építményeit biztonsági őrök védik élőlánccal. A Bartók Béla úti oszlop bontásánál lökdösődés is kialakult, amit a helyszínre kivonult rendőrök állítottak meg. A Mahir szerint a főváros folytatja az önbíráskodást.

„Nem hagyjuk, hogy az oszlopokban kárt tegyenek. Abban az esetben, ha ezt megteszik, és bármiféle sérülés történik, akkor önbíráskodást követnek el. Tekintettel arra, hogy többen vannak, ez már csoportosan elkövetett önbíráskodás, amelynek a büntetési tétele sajnos elég magas” – mondta Kovács István, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője.

Kovács István az oszlop támasztása közben azt is elmondta a Hír TV-nek, hogy amíg mozogni tudnak, védeni fogják az oszlopokat.

Közben rendőrök mentek egy Váci úti hirdetőoszlophoz is, mivel oda is megérkeztek a Budapest Közút munkatársai, hogy elbontsák az oszlopot, azonban a Mahir kirendelt biztonsági emberei ezt megakadályozták. A helyszínen volt egy teherautó, amin már volt egy eltávolított oszlop.

A fővárosban ennek ellenére továbbra is folyik a Mahir hirdetőoszlopainak elbontása, amit a Mahir Cityposter Kft. kirendelt emberei megpróbálnak megakadályozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!