2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Hiába a perek, a főváros folytatja a tisztogatást

2016. január 5., kedd 19:07, frissítve: szerda 10:14

Hiába az újabb perek, a Fővárosi Önkormányzat folytatja a Mahir-hirdetőoszlopok bontását. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaság továbbra is jogtalannak tartja a városháza lépését. A cég német résztulajdonosa kész nemzetközi jogi fórumok elé vinni az ügyet.

A kiszemelt hirdetőoszlopot körbebójázták a Bajcsy-Zsilinszky úton, mielőtt nekiláttak a bontásnak. A daru azonban kicsinek bizonyult, ezért másikat hívtak. Közben odaértek a rendőrök, a Mahir Cityposter Kft. által felbérelt biztonsági őrök és a cég felügyelőbizottsági tagja is. A helyszínen a bontók, a Mahir felügyelőbizottsági tagja és a rendőrök az alábbi párbeszédet folytatták:

– Nagyjából elmondtam, hogy minket azért küldtek, hogy elbontsuk az oszlopokat.
– Minket meg azért, hogy ne engedjük. Keressenek egy másik oszlopot! A rendőrség nem fog beavatkozni, én úgy tudom.
– Mi igazságot nem tudunk ebben tenni, ezt egy polgári peres eljárás, a bíróság fog ebben határozatot hozni. A rendőrség azért van itt, hogy bármiféle jogsértést megelőzzünk. Úgyhogy mi igazából intézkedést addig nem kívánunk és nem is fogunk tenni, amíg itt szabálysértés vagy bűncselekmény nem történik.

A Mahir biztonsági emberei körbevették az oszlopot, amely a társaság tulajdonában van. „Ez az úgynevezett jogos önhatalom: ők jogosultak akár testi erővel is megvédeni az oszlopot, arányosság követelményének megfelelően. Reméljük, nem kerül erre sor, és felhagynak ezzel a jogsértő magatartással a Fővárosi Önkormányzat munkatársai” – mondta el Nagy Ajtony Csaba a társaság felügyelőbizottsági tagja. Hangsúlyozta továbbá: a Fővárosi Önkormányzatnak nincs jogerős ítélete az oszlopok elbontásáról.

A hevedert a helyére rakták, de a főváros emberei nem merték kiemelni az oszlopot, telefonos segítséget kértek. A hirdetőoszlop végül a helyén maradt, a bontással megbízott munkások dolgavégezetlenül távoztak, amit a Mahir Cityposter Kft. felügyelőbizottsági tagja sikerként értékelt. „Legközelebb több biztonsági őrrel és felszereléssel fogunk érkezni, létrával, így le tudjuk akasztani róluk a kampót” – mondta el Nagy Ajtony Csaba.

A főváros emberei az Andrássy úton sem jártak sikerrel. A Podmaniczky úton ugyan a hirdetőoszlopot kiemelték a helyéről, a teherautó platójára nem tudták ráemelni. Végül a Mahir munkásainak segítségével a félig levegőben lógó oszlopot visszahelyezték, és újra a járdához rögzítették.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!