2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Lázár állítja: a kormány a ligetet védők pártján áll

2016. július 7., csütörtök 15:50, frissítve: csütörtök 17:54

A törvény betartására kéri a Városliget átalakítása ellen tüntetőket Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta: a valódi, és nem politikai civilek tiltakozását a kormány megérti. A kancelláriaminiszter szerint a kormány a ligetet védők pártján áll, és azt ígérte: a beruházás után a liget zöldfelülete akár tizedével, 70 százalékra is nőhet.

„Nyilvánvalóan, miután a hosszas kétéves előkészítő munka után megszülettek a döntések, ezzel valaki tud azonosulni, valaki elfogadja, és valaki tiltakozik ellene. Ezt megértéssel kell kezelnünk, ha ezek őszinte, mondjuk zöld csoportok, vagy olyan civilek, valódi civilek, és nem pártcivilek, vagy nem politikai civilek. Ők nemes ügyért, mondjuk egy zöldfelületnek a megmentéséért küzdenek, vagy egy régi épület megóvásáért szállnak harcba, ezt a kormány tiszteletben tartja. Mi mindenkitől, az építkezőktől, az építtetőtől, a kivitelezőtől és a tiltakozóktól is Magyarország törvényeinek a betartását kérjük” – fogalmazott.

Szerdán reggel rendőrök és őrző-védők tisztították meg a demonstrálóktól azt a területet, ahol a Magyar Zene Háza áll majd. A hatósági akció miatt tegnap este művészek, közírók részvételével tartottak tüntetést a Városligetben. Az intézkedő egyenruhások egyébként egy olyan közigazgatási határozatot lobogtattak, amely szerint a civilek birtokháborítást követtek el a hetek óta tartó ellenállásukkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!