2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Kivezették a ligetvédőket

2016. július 6., szerda 12:32, frissítve: péntek 19:20

Több száz rendőr és biztonsági őr árasztotta el délelőtt a Városligetet, hogy felszámolják a készülő beruházás ellen tiltakozók táborát.

Állóháború alakult ki az egykori Kertem szórakozóhelynél, ugyanis megnyílt a jogi lehetőség a bontásra. Reggel 7 órától a rendőrök egyesével vitték ki a területről a tiltakozókat, akik megálltak a kerítés mentén és nem tágítanak. 10 órakor rendőrök vették körbe az épületet, megakadályozva ezzel a tiltakozókat abban, hogy visszamenjenek a „bázisukra” – jelentette helyszíni tudósítónk. Volt, aki az épülethez láncolta magát.

A demonstrálók nem adják fel. Némelyeket a Városligetbe invitálnak, hogy ott élőlánccal zárják majd körbe a rendőrök sorfalát, míg másokat – a Facebookon szerveződő csoport – 18 órára a Hősök terére hív, hogy ott tiltakozzanak.

Nem engedik be a munkagépet

12 órára a rendőrök már kiürítették a területet és egy teherautón a munkagépet is bevinnék a helyszínre, amit a tüntetők nem engednek – jelentette helyszíni tudósítónk. Leültek a teherautó elé, hogy ne tudják bevinni a területre. A rendőrök egyenként próbálták kiemelni a ligetvédőket, akik közül volt, aki sírva fakadt, mások visszaszóltak a rendőröknek.

Karácsony Gergely is tiltakozott

Zugló ellenzéki polgármestere is ott volt a civilek között: szerinte a Liget-projektet a Fidesz politikai okokból ugyanúgy kénytelen lesz visszavonni, mint a vasárnapi boltzárat. „Hát, én azt gondolom, hogy minden olyan fotó és híradóbejátszás, ami arról szól, hogy civil aktivistákat visznek el a rendőrök és ki kell vezényelni a fél budapesti rendőrséget azért, hogy itt bármit is tudjanak tenni, ez nap mint nap veszi el a levegőt a projekt elől. Tehát én továbbra is azt gondolom, hogy ha a Fidesz agyával próbálnék gondolkozni, annak olyan nagy politikai ára van, amit ők nem fognak megfizetni” – fogalmazott Karácsony Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!