2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Kitől jött az utasítás? Orbántól várnak választ

2016. augusztus 23., kedd 12:33, frissítve: szerda 10:46

A Jobbik Orbán Viktortól vár választ arra, hogy kik állították le a NAV nyomozóit akkor, amikor tetten érhették volna a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot.

Pár napja derült ki, hogy a fideszes képviselőt elkaphatták volna, amikor kenőpénzt vett át egy tiszaújvárosi étteremben, de nem kaptak engedélyt a politikus elfogására. Volner János, a Jobbik alelnöke azt mondta: csakis felsőbb szintekről jöhetett ilyen utasítás, ezért felvetődhet Polt Péter legfőbb ügyész és Tállai András adóhivatalt felügyelő államtitkár érintettsége. A Jobbik arra is választ vár, hogy az uniós pályázatokat felügyelő Miniszterelnökség részt vehetett-e a pályázatok körüli visszaélésekben.

„Ki volt az, aki megálljt parancsolt a NAV nyomozóinak, hogy ne érhessék tetten a korrupcióba keveredett fideszes országgyűlési képviselőt? Erre valakinek, egy befolyásos embernek volt csak lehetősége. Szeretnénk tudni, hogy ki volt az. Szeretnénk tudni, hogy akár Polt Péternek, volt Fidesz-tagnak, akár Tállai Andrásnak, az adóügyekért felelős államtitkárnak volt-e köze ehhez az intézkedéssorozathoz” – fogalmazott Volner János Jobbik-alelnök.

Közben Mengyi Roland a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy nem keresték meg a Fidesztől, és nem kérték mandátuma visszaadására, ezért továbbra is a munkájára koncentrál. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!