2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Kiéleződő ellentét az önkormányzati választás előtt Ferencvárosban + videó

Sajtóértesülések szerint meg akarják buktatni a 9. kerület baloldali polgármesterét. Hatalmi harc bontakozhat ki Ferencvárosban, ami Baranyi Krisztina székébe kerülhet, ugyanis a városvezetés még a 2024-es költségvetésről sem tudott megállapodni.

  • Kiéleződő ellentét az önkormányzati választás előtt Ferencvárosban + videó

Továbbra sincs az idei évre elfogadott költségvetése Ferencvárosnak. A képviselőtestület többsége – még az ellenzék is – ugyanis azt rótta fel Baranyi Krisztina baloldali polgármesternek, hogy súlyos pontatlanságok vannak a tervezett büdzsében.

A kerületi Fidesz frakcióvezetője szerint alig kapnak információt azokról a számokról, amelyekről szavazniuk kellene és, hogy ezek némelyike hirtelen mitől nőtt meg.

Egy összetákolt és a valóságtól egy kicsit elrugaszkodott számok szerepelnek benne. Mi is felhívtuk a figyelmet arra például, hogy vannak olyan költségvetési sorok, amelyek az első fordulóhoz képest több száz millió forinttal megemelkedtek. Viszont mi erről előzetesen tájékoztatásokat nem kaptunk. Nem tudjuk, hogy hogyan kerülnek be ezek az összegek a költségvetésbe hirtelen egyik hónapról a másikra. Amikor előzetesen ugye mindig az volt a kommunikáció, hogy nincs elég pénze az önkormányzatnak – mondta Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz frakcióvezetője. 

Baranyi Krisztinával azonban nem csak a kormánypárti képviselőknek van bajuk, hanem az őt a polgármesteri székbe segítő pártoknak is.

Az MSZP-DK pártszövetség önkormányzati képviselője a HírTV-nek elmondta, hogy korábban az ecseri úti térfelújítás javaslatát azért nem szavazták meg, mert az idő közben a kétszeresére drágult. A költségvetésben pedig súlyos hibákat találtak. Azt külön nehezményezik, hogy a önkormányzati választási együttműködésről még csak tárgyalni sem volt hajlandó velük a polgármester.

A DK-MSZP szövetség háromszor kezdeményezett Baranyi Krisztinával tárgyalásokat a 2024-es önkormányzati választásokról. Ezidáig még válaszra sem méltatott minket polgármester asszony. A DK-MSZP pártszövetségnek nem az a célja feltétlenül, hogy polgármester-jelöltet állítsunk, hanem az a célunk, hogy a legszélesebbkörű ellenzéki összefogást hozzuk létre Ferencvárosban – mondta Torzsa Sándor, az MSZP ferencvárosi önkormányzati képviselője.

Baranyi Krisztina szerint a helyi ellenzék meg akarja buktatni – ezt írta a Telex azzal kapcsolatban, hogy egyre durvul az ellenzéki belharc Ferencvárosban. A feszültséget pedig csak növelte a baloldali polgármester azzal, hogy a ferencvárosi magazinnak adott három oldalas interjújában kiteregette a szennyest.

A most mögöttem álló pártok mindegyike bejelentette, hogy támogatják az újbóli indulásomat, mert szerintük jól végeztem a dolgom, és nem kértek cserébe pozíciót az embereiknek. Ezt sem a DK, sem az MSZP nem tette meg, de alkudozni már szeretnének – válaszolta Baranyi Krisztina arra a kérdésre, hogy a baloldali pártok indítanak-e ellenjelöltet.

Baranyi Krisztina már bejelentette, hogy újraindul a polgármesteri székért Ferencvárosban. Azt viszont még nem tudni, hogy vajon az MSZP-DK szövetség támogatja-e, vagy saját jelöltet állítanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának külföldi finanszírozása, illetve annak gyakorlati megvalósítása – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!