2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:15

Orbán a botrányok ellenére is kiáll Matolcsy mellett

2016. április 27., szerda 09:27, frissítve: szerda 11:23

A jegybankot övező botrányok ellenére is kiáll Matolcsy György mellett Orbán Viktor.

A miniszterelnök keddi békéscsabai látogatásán a Népszabadság tudósítójának úgy fogalmazott: égnek és földnek össze kellene szakadnia, hogy meginogjon a bizalma a jegybankelnökben. A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak pénzköltéseit firtató kérdést azzal ütötte el a kormányfő, hogy tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, ezért nem foglalkozik ezzel.

Lentner: Az Ab hátba szúrta Matolcsyt is

Az Alkotmánybíróság hátba szúrta Matolcsy Györgyöt és a magyar kormányt, amikor közpénzzé nyilvánította a jegybank alapítványainak pénzeit – mondta Lentner Csaba, az egyik MNB-s alapítvány kuratóriumi elnöke. A közgazdász szerint, aki szintén a támogatottak között szerepel, a Magyar Nemzeti Bank alapítványi pénzeiből elkészült köteteket az egyetemeken tankönyvként használják, ezekért pedig a szerzők nem, csak a kiadók kaptak pénzeket.

„Itt van ez a könyv, a devizahitelezés nagy kézikönyve. Igen, dr. Lentner Csaba, igen én szerkesztettem, a rendszertani könyvet én írtam, én ezért a könyvért egy fillért nem kaptam, a kiadó kapott 5 millió forintot arra, hogy műszakilag előállítsa. Ennek a könyvnek a megírásáért sem én, sem a lektorok, akadémiai doktorok egy fillér tiszteletdíjat nem kaptunk” – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!